29 Decembrie

0
46

” Iar Pruncul crestea si se întarea; era plin de întelepciune, si harullui Dumnezeu era peste El.” Luca 2:40

Tinerii care au participat într-o tabara crestina, au studiat împreuna “Viata Domnului Isus”. Dupa primele zile când au studiat copilaria si adolescenta Domnului, s-au confruntat cu o mare întrebare: ” de ce lipsesc din relatarile Sfintei Scripturi, evenimentele din viata Domnului Isus, cuprinse între vârsta de 12 si 30 de ani?”

Unul dintre participanti a gasit însa un raspuns neasteptat la aceasta întrebare. Acesta a spus ca la vârsta de 12 ani, Domnul Isus a mers la templu, unde dupa confirmare, a mai ramas 3 zile, fara stirea parintilor. Dupa ce L-au cautat peste tot, tatal si mama Domnului au fost asa de suparati încât atunci când au ajuns acasa I-au spus Domnului ca este pedepsit sa nu mai iasa din casa în urmatorii 18 ani!

Iar Domnul care era foarte ascultator, S-a supus hotaririi parintilor, pâna la vârsta majoratului!

Rationamentul acestui copil, nu este însa în acord cu adevarul. Ma îndoiesc de faptul ca o mama poate sa-si pedepseasca copilul timp de 18 ani, numai pentru ca nu i-a spus unde merge! Daca s-ar întâmpla asa, oare câti dintre noi ar mai iesi din casa?

Mai mult decât atât: Domnul Isus a fost un mare exemplu, chiar si în vremea copilariei si-a adolescentei. Despre El Sfânta Scriptura spune ca : ” Pruncul crestea si se întarea; era plin de întelepciune, si harul lui Dumnezeu era peste El……..si Isus crestea în întelepciune, în statura, si era tot mai placut înaintea lui Dumnezeu si înaintea oamenilor!” Traiesti în asa fel încât aceasta declaratie sa fie valabila si în cazul tau?

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; Iti multumesc pentru exemplul ce mi l-ai dat prin Fiul Tau. Ajuta-ma sa împlinesc voia Ta cu ascultare deplina, pentru a-I calca astfel pe urme. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.