28 Decembrie

1
39

“În adevar, cum era în zilele lui Noe, aidoma se va întâmpla si la venirea Fiului omului. În adevar, cum era în zilele dinainte de potop, când mâncau si beau, se însurau si se maritau, pâna a intrat Noe în corabie, si n-au stiut nimic, pâna când a venit potopul si i-a luat pe toti, tot asa va fi si la venirea Fiului omului. Mat.24:38-39

Pentru a ne anunta de vremea revenirii Domnului Isus, evanghelistul Matei, ne prezinta o comparatie cu zilele din timpul lui Noe.

Daca în lumea în care traim, aceasta comparatie si-a pierdut autoritatea, pentru evrei, acest exemplu a avut însa o importanta deosebita. Fiindca Evanghelistul Matei si-a scris evanghelia, urmarind sa arate evreilor ca Isus este Mesia, a folosit multe exemple din Vechiul Testament, folosindde nenumarate ori afirmatia:“acest lucru s-a întâmplat ca sa se împlineasca ce vestise Domnul, prin proorocul care zice:”

Deoarece în comunitatea evreiasca, Scripturile aveau o mare autoritate, comparatia facuta de evanghelistul Matei, a avut pentru israeliti o mare însemnatate si un înteles profund.

 Pentru ca acest mesaj ne este adresat si noua, trebuie sa fim cu mare luare aminte la versetele biblice de astazi, prin care suntem anuntati ca:

“În adevar, cum era în zilele lui Noe, aidoma se va întâmpla si la venirea Fiului omului.În adevar, cum era în zilele dinainte de potop, când mâncau si beau, se însurau si se maritau, pâna a intrat Noe în corabie, si n-au stiut nimic, pâna când a venit potopul si i-a luat pe toti, tot asa va fi si la venirea Fiului omului.”

Urmarind aceste versete putem observa ca oamenii din timpului Noe si cei din vremea dinaintea venirii Domnului Isus, au în atentie doar placerile fizice. Acestia se îngrijescdoar ca sa aibă ce sa mâncare si ce sa bea, si cum sa-si împlineasca placerile carnale, prin casatorii si recasatorii repetate.

Ai întâlnit astfel de oameni la aceste sarbatori ? Modul lor de viata, ar trebui însa sa ne fie un mare semnal de alarma, care sa ne trezeasca înainte de-a se deslantui mania judecatii si-a pedepsei lui Dumnezueu!

Acum când cei mai multi oameni au început pregatirile pentru sfârsitul anului, da-mi voie sa te întreb:”esti gata pentru sfârsitul vietii si pentru întâlnirea cu Domnul ?”

Lumea din vremea lui Noe, desi a auzit evanghelia predicata timp de 120 de ani, a fost complet nepregatita pentru vremea judecatii lui Dumnezeu, si a pierit înecata de ape. Deoarece pentru noi “vestea buna” se predica deja de peste 2.000 de ani, as vrea sa te întreb:” te numeri printre cei ce vor fi salvati, sau printre cei ce vor suporta focul judecatii?”

Rugaciune. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa cred Cuvântul Scripturii, si sa Te urmez cu credinciosie, pentru a fi gata sa ma întalnesccu Fiul Tau, scapand de focul judecatii. Amin


1 COMENTARIU

  1. as vrea din tot sufletul meu sa am parte cu domnul in vesnicie atit eu cit si sotul si copilul meu si toti cei dragi ai mei. de multe ori ingrijorarile vietii acesteia ma fac de rusine inaintea domnului. ma rog sa am putere sa ramin in cursa pentru primirea cununei imparatesti,,domnul sa va binecuvinteze pe voi toti si sa ne intilnim in ceruri numai cu ajutorul harului domnului isus.multa pace si ochii si inima sa va fie indreptate spre cer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.