29 Aprilie

1
42

“Când a auzit Sanbalat că zidim iarăși zidul, s-a mâniat și s-a supărat foarte tare. Și-a bătut joc de Iudei,  și a zis înaintea fraților săi și înaintea ostașilor Samariei: “La ce lucrează acești Iudei neputincioși? Oare vor fi lăsați să lucreze? Oare vor jertfi? Oare vor isprăvi? Oare vor da ei viață unor pietre înmormântate sub mormane de praf și arse de foc?” Neemia 4:1-2

Nu este un lucru neobișnuit ca cineva care s-a angajat să facă lucruri mari pentru Dumnezeu, să ajungă ridiculizat și batjocorit de ceilalți pentru lucrarea pe care o face. Neemia a știut ceea ce înseamnă această batjocoră.

Atunci cînd Neemia și iudeii care îl însoțeau s-au angajat să reconstruiască zidurile Ierusalimului, lucrarea lor a fost desconsiderată, iar vrăjmașii lor și-au bătut joc de ei, luîndu-i în derîdere.

Deși au fost făcuți slabi și neputincioși, Neemia și cei cu care el lucra au continuat să lucreze cu aceeași dăruire, fiindcă știau că Dumnezeu este mai mare decît orice batjocură și împotrivire pe care ei o îndurau.

Cînd te vei angaja să faci ceva pentru Domnul, se poate să fii batjocorit și bîrfit în același fel. Indiferent dacă ești elev, student sau adult, dacă nu te alături celorlalți în ceea ce ei fac, mai devreme sau mai tîrziu, vei deveni o țintă a criticismului. Lumea te va considera slab, neputincios și demodat.

Indiferent însă, de felul în care ești privit de cei din jurul tău, îndemnul meu pentru tine în această zi este, fii tare și ia o decizie fermă de a rămîne statornic în ceea ce ai început să faci pentru Domnul. Nu te lăsa influențat de criticism sau de batjocură.

Dacă vei rămîne statornic, Dumnezeu îți va da puterea de care ai nevoie pentru a îndura totul!

DUMNEZEU ESTE MAI MARE DECÎT ORICE ÎMPOTRIVIRE SAU RIDICULIZARE PE CARE VA TREBUI SĂ O ÎNDURI!

1 COMENTARIU

  1. Dumnezeul vesnic viu sa va binecuvinteze petru versetul de astazi si de celelalte binenteles sa va calauzeasca mereu si mereu in aceasta frumoasa lucrare Ps. 20.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.