28 Aprilie

0
38

“Când un pământ este adăpat de ploaia care cade adesea pe el, și rodește o iarbă folositoare celor pentru care este lucrat, capătă binecuvântare de la Dumnezeu. Dar dacă aduce spini și mărăcini, este lepădat și aproape să fie blestemat, și sfârșește prin a i se pune foc.” Evrei 6:7-8

Sunt cuprins de uimire ori de cîte ori realizez că Dumnezeul cerurilor se folosește de mine. Este însă ceva ce trece dincolo de orice închipuire a minții, cînd înțeleg că pot să devin un instrument pe care Dumnezeu să-l folosească pentru împlinirea voii Sale. Iar în fața acestei realități mă simt copleșit asemenea unui teren asupra căruia a căzut o ploaie abundentă.

Creștinii dedicați sunt uneltele pe care Dumnezeu le folosește pentru a face lucrări mariși cu o valoare veșnică. Dumnezeu îi folosește însă, pe aceia care îl urmeazî ca o mărturie vie pe întregul pămînt, pentru ca prin ei să facă cunoscut tuturor oamenilor dragostea Sa.

Dacă ne oprim și medităm la această situație, putem înțelege că tu și cu mine putem afecta cursul istoriei lumii.

Sunt însă anumite persoane, și o spun cu o mare durere, care nu pot fi folosite de Dumnezeu, pentru că nu acceptă planul lui Dumnezeu, sau dovedesc necredincioșie în lucrarea care li s-a încredințat.

Se spune că Leon Trotsky, care a avut un rol important în revoluția comunistă din Rusia, în timpul unei vizite în SUA, a participat la o clasă de Școală Duminicală. Învățătorul de la acea clasă a lipsit însă în dimineața respectivă și nici nu a numit pe nimeni care să-i țină locul. De aceea nu s-a citit Biblia și nu s-a prezentat nici lecția biblică pentru acea duminică. Datorită acestui fapt, pentru Trotsky acea întîlnire a fost o ocazie pierdută, fiindcă dupa acea duminica el nu a mai mers niciodată la biserică.

Ce s-ar fi întîmplat dacă cineva ar fi dovedit credincioșie și s-ar fi ridicat să prezinte lecția biblică în acea dimineață? Cu siguranță că acea persoană ar fiajutat la modificarea istoriei, nu-i așa?

Tot ceea ce ne cere Dumnezeu este doar să ne punem la dispoziția Lui. De aceea, spune-i lui chiar astăzi că vrei să îl slujești cu credincioșie și dorești să fii ca acel pămînt roditor despre care ni se vorbește în versetele biblice de astăzi, care este binecuvîntat de Dumnezeu, pentru a fi o binecuvîntare. Multe lucruri minunate se pot întîmpla atuncicînd dovedești credincioșie față de Dumnezeu!

FII GATA SĂ ÎMPLINEȘTI CU CREDINCIOȘIE TOT CEEA CE DUMNEZEU ÎțI CERE SĂ FACI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.