27 Noiembrie – DE CE Al NEVOIE DE CURAJ ? (3)

0
39


– “Întărește-te, îmbărbătează-te și lucrează”
(1 Cronici 28:20) –

În 1955 Rosa Parks a fost arestată în Alabama pentru că a refuzat să cedeze locul din autobuz unui bărbat alb. Au urmat boicoturi și vărsări de sânge până când Curtea Supremă a Statelor Unite a hotărât că segregarea este neconstituțională. Mai târziu, Rosa a scris: “Faptul de-a ști ce trebuie să faci alungă frica. Când m-am așezat pe scaun în autobuz în acea zi nu am știut că se va face istorie, mă gândeam doar să ajung acasă. Dar a trebuit să iau o hotărâre. După mulți ani în care am fost o victimă, faptul că nu mi-am cedat locul și orice trebuia să înfrunt mai apoi nu era important “¦ Am simțit că Domnul îmi va da putere să îndur tot ce trebuia să înfrunt. Era timpul să se ridice cineva ““ sau, în cazul meu, să stea pe scaun”.

Curajul se manifestă în momente neașteptate; ceea ce faci în astfel de momente te poate schimba pe tine și pe cei din jurul tău. Se spune că un spion a fost condamnat la moarte de un general din armata persană. Generalul avea ciudatul obicei de a le oferi criminalilor condamnați alegerea între o echipă de trăgaci sau “marea ușă”.

Când generalul a întrebat: “Ce alegi?”, spionul a ales echipa de trăgaci. Întorcându-se spre ajutorul lui, generalul a spus: “Mereu preferă cunoscutul decât necunoscutul, totuși, le oferim ocazia de a alege”. Ajutorul a întrebat: “Ce se află dincolo de marea ușă?” Generalul a răspuns: “Libertatea”. Apoi a adăugat: “Puțini sunt suficient de curajoși să aleagă acea ușă”. Linia despărțitoare dintre mediocritate și succes este curajul. De aceea David i-a spus fiului său Solomon înainte să urce pe tron: “întărește-te, îmbărbătează-te și lucrează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.