28 Noiembrie

0
51

“Copilasilor, sa nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta si cuadevarul.” 1 Ioan 3:18

Steve Brown, a povestit o întâmplare deosebita traita de un soldat englez în timpul Primului Razboi Mondial. Când acesta a ajuns pe linia frontului, s-a speriat asa de tare încât în noaptea urmatoare a dezertat din armata si a plecat prin întuneric sa caute un drum spre casa.

Din cauza cetii, în acea noapte nu se vedea însa nici o stea pe cer , dupa care sa se poata orienta. Desi cauta un drum care sa-l duca spre port, dupa câteva ore de mers prin întuneric, soldatul s-a ratacit .  La un moment dat însa, a ajuns la o intersectie de drumuri, unde a gasit pilonul unui stâlp pe care îl credea suportul unui semn indicator. Pentru ca din cauza întunericului nu putea sa vada ceea ceanunta acel semn indicator, soldatul s-a hotarât sa se catere pe stâlp, încercând sa descopere pipaind, informatii spre calea cea buna.

În foarte scur timp însa, dezertorul a descoperit ca în loc de semn indicator, acel suport sustinea un crucifix. Aceasta descoperire la facut însa sa traiasca un fior si o emotie asa de puternica, încât viata i-a fost schimbata. Atunci când încerca cu disperare sa gaseasca un indiciu care sa-i conduca pasii spre casa, a gasit un o marturie care sa-i îndrume viata.

În acele momente a înteles ca Hristos a murit în locul lui, îndurând dureri mult mai mari decât cele prin care el trecea, iar în suferinta Sa, Fiul lui Dumnezeu n-a dat înapoi ci a mers cu credinciosie pâna la capat.

Cercetat de aceasta experienta, soldatul dezertor a ramas mai multe orelânga acel crucifix plângând, iar în dimineata urmatoare s-a întors la compania sa, hotarât sa nu mai dezerteze niciodata.

Fiecare dintre noi cautam indicatoare care sa ne îndrume spre directia cea buna. Pentru ca în mijlocul evenimetelor prin care orbecaim sa gasim calea cea buna, ar trebui sa ne oprim pentru o clipa, asemenea acestui soldat, ca sa descoperim fata lui Hristos. Numai dupa ce am ajuns la cruce si-am înteles actul jertfei Fiului lui Dumnezeu, sensul vietii noastre va fi altul, mergând pe calea cea buna.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; deschde-mi ochii sa pot vedea actul jertfei Fiului Tau, si ajungând la cruce sa gasesc calea ce buna. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.