„Duhul mijlocește pentru noi” (Romani 8:26)

Rugăciunea nu este ceva firesc pentru noi. Tendința noastră naturală este să depindem de noi înșine. Unii dintre noi nici nu au învățat încă să se roage. Alții nu se roagă suficient de mult pentru a se simți în largul lor. Iar alții nu înțeleg suficient din Cuvântul lui Dumnezeu pentru a se ruga biblic și a vedea rezultatele.

Oricare ar fi cazul, nu avem scuze că nu ne rugăm. Duhul Sfânt care locuiește în noi ne poate clarifica, corecta si schimba rugăciunea pentru ca atunci când ajunge la Dumnezeu să poată fi primită.

Biblia spune: „Duhul, ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu știm cum trebuie să ne rugăm. Dar Însuși Duhul mijlocește pentru noi cu suspine negrăite. Și Cel ce cercetează inimile, știe care este năzuința Duhului; pentru că El mijlocește pentru sfinți după voia lui Dumnezeu. De altă parte, știm ca toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume, spre binele celor ce sunt chemați după planul Său” (Romani 8:26-28).

Pentru binele cui „lucrează toate lucrurile împreună?” Pentru binele fiecăruia care crede? Nu, „pentru binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu”. Și mult mai important, pentru binele celor ce au învățat să-l lase pe Duhul Sfânt din ei să se roage, pentru că ceea ce cere El va fi întotdeauna după voia lui Dumnezeu.

A învăța să te rogi e ca și cum ai învăța o limbă străină. Cea mai bună metodă este să trăiești într-un mediu în care se vorbește această limbă. Așadar, dacă dorești să înveți cum să te rogi, trebuie:

a) să petreci timp rugându-te;

b) să petreci timp cu cei ce știu să se roage;

c) să lași Duhul Sfânt să te conducă și să te călăuzească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.