„Voi fiți deci, desăvârșiți” (Matei 5:48)

Domnul Isus a spus: „Dați și vi se va da; ba încă, vi se va turna în sân cu o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra” (Luca 6:38). Să remarcăm faptul că El nu a spus: „Să dați numai celor ce vă pot da înapoi”.

John Bunyan, autorul „Călătoriei creștinului”, a spus: „Nu ai trăit astăzi dacă nu faci ceva pentru cineva care nu-ți poate răsplăti”. Pe vremea Domnului Isus, un soldat roman avea dreptul de a obliga un civil evreu să-i care bagajul pe o distanță de până la o milă (aprox. un kilometru și jumătate – n.tr.).

Acesta era dreptul său și dacă refuzai să faci așa ceva suportai consecințele. Așa că, dacă mergeai prima mila, făceai numai ceea ce era obligatoriu. Apoi a apărut Isus si a spus: „Dacă te silește cineva să mergi cu el o milă de loc, mergi cu el două” (Matei 5:41).

De ce? Pentru că „slujirea cu o milă în plus” îți dă posibilitatea de a avea un impact în viețile celorlalți. O persoană dispusă să meargă o milă în plus este o persoană căreia ii pasă mai mult decât cred ceilalți că este potrivit, riscă mai mult decât cred ceilalți că e sigur, visează mai mult decât cred ceilalți că e practic, crede mai mult decât cred ceilalți că este posibil și dăruiește mai mult decât cred ceilalți că este nevoie.

lată ce concluzie trage Domnul Isus: „Dacă iubiți numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai așteptați? Nu fac așa și vameșii? Și dacă îmbrățișați cu dragoste numai pe frații voștri, ce lucru neobișnuit faceți? Oare păgânii nu fac la fel? Voi fiți, deci, desăvârșiți, după cum și Tatăl vostru cel ceresc este desăvârșit (v. 46-48).

Așadar, fă întotdeauna mai mult decât ți se cere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.