„Ce va trebui să păzim cu privire la copil, și ce va fi de făcut?” (Judecători 13:12)

Când Dumnezeu i-a spus lui Manoah, tatăl lui Samson că va avea un fiu la bătrânețe, el a întrebat: „ce va trebui să păzim cu privire la copil, și ce va fi de făcut?” El a fost un tată înțelept. El a știut că pentru a-și putea împlini destinul, fiul său trebuia să fie crescut după anumite reguli.

Copiii se simt mai în siguranță și au tendința să se dezvolte mai bine când știu care sunt limitele. Imaginează-ți că mergi cu mașina pe un pod suspendat la o înălțime de 300 m. Pentru cei care trec pe acolo pentru prima oara, pare o experiență înfricoșătoare. Un băiețel a fost atât de înfricoșat de priveliște, încât a spus: „Vai, tati! Dacă o să cădem de aici, murim pe loc!”

Să presupunem că nu ar exista parapete de o parte si de alta a podului; cum ai învârti volanul? Chiar spre mijlocul drumului! Chiar dacă nu intenționezi să lovești balustradele de protecție, te simți mai sigur când știi că există.

La fel este și cu copilul tău. El trebuie să știe care sunt „regulile de viață” și că le vei aplica cu seriozitate. Când regulile sunt clare acasă, copiii trăiesc în siguranță. Câtă vreme stau în interiorul acelor limite rezonabile, bine marcate, există bucurie, libertate și acceptare. Poate copiii tăi nu recunosc faptul că își doresc să fii șeful, dar respiră mai ușurați când ești.

Concluzie: când Dumnezeu îți dă copii, este de fapt un proiect pe douăzeci și unu de ani cel puțin. In tot acest timp, îi pregătești fie pentru eșec, fie pentru succes. Alegerea îți aparține.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.