27 Mai

1
31

“Daca aude cineva cuvintele Mele si nu le pazeste, nu Eu îl judec; caci Eu n-am venit sa judec lumea, ci sa mântuiesc lumea.” Ioan 12:47

Don Webb, presedintele unui vestit colegiu din SUA, înainte de a veni în America pentru a-si începe cariera de profesor, a slujit în Marina Militara Britanica. În acest timp când îsi împlinea serviciul militar, a fost numit capitan al navei pe care era îmbarcat.

Fiind mândru de aceasta pozitie, el a vrut sa-si impresioneze echipajul aratându-le tuturor cât este de curajos în situatii de criza. Într-o zi când a trebuit sa se verifice siguranta ancorelor de la balize, a trebuit sa coboare cineva pâna pe fundul marii.

Fiindca stia ca înaintea lui, fostul capitan facea el lucrul acesta, Don s-a oferit sa coboare în adâncuri. Marea lui problema era însa faptul ca nu mai coborâse la o asa adâncime si i-a fost rusine sa se recunoasca învins si sa ceara ajutorul.

Desi era speriat de moarte, el a anuntat întreg echipajul ca este gata sa coboare, fara sa stie însa ce are sa i se întâmple. De aceea dupa ce-a îmbracat costumul de scafandru, a sarit în apa si-a început sa coboare încet spre adâncuri.

Când a ajuns însa pe fundul marii, si-a dat seama ca nu stie cum sa paseasca cu labele înotatoare si cuprins de frica a cazut cu fata în jos în noroiul în care era ancorata baliza.

În acele momente când îsi simtea deja sfârsitul vietii, si-a adus aminte ca cei din echipaj i-au spus ca în caz de pericol are lânga el funia de salvare de care numai trebuie sa traga si va fi scos imediat la suprafata.

Fiind însa cazut cu fata în noroi, nu mai putea sa ajunga la acea funie, ce era prea înalta pentru a o mai atinge. Dupa câteva momente care i s-au parut a fi o vesnicie, Don a simtit însa o atingere pe umar. Era un alt soldat care observând ca funia este libera si-a dat seama ca s-a întâmplat ceva neasteptat, si a venit sa-l salveze.

Ajuns la suprafata, Don a marturisit ca dupa aceasta trista încercare, a început o noua viata.

Daca Don a fost salvat din noroiul de pe fundul marii, fiind readus la viata de un coleg, pe noi Dumnezeu ne-a salvat din pacat si moarte prin Hristos, care ne-a oferit viata vesnica!

Rugaciune. Doamne Dumnezeule; pentru ca prin Fiul Tau m-ai salvat din mocirla pacatului si a mortii, ajuta-ma ca viata noua ce am primit-o sa o traiesc doar pentru Tine. Amin.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.