28 Iunie

1
39


“un învatator al Legii, ca sa-L ispiteasca, I-a pus întrebarea urmatoare: “Învatatorule, care este cea mai mare porunca din Lege?” Isus i-a raspuns: ” Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, si cu tot cugetul tau.” Aceasta este cea dintai si cea mai mare porunca.” Matei 22: 36-38

În filmele si spectacolele de televiziune pe care le urmarim, ni se arata ca toti oamenii bogati, sunt si fericiti! Aceasta situatie ne arata ca avand bani, poti cumpara si fericirea.

Sfanta Scriptura ne arata ca banii, hainele scumpe, sau masinile luxoase, nu sunt neaparat si cai pentru fericire. De fapt “iubirea de bani”, asacum arata Cuvantul lui Dumnezeu, este radacina tuturor relelor!

Acest fapt este confirmat si de experienta traita de Howard Hughes. Acest american, a reusit sa stranga în timpul vietii sale, milioane si milioane de dolari, avand în proprietate o fabrica de masini-unelte, multe hoteluri si cazinouri, avioane, case si multe alte lucruri extravagante.

Avand o asa de mare suma de bani, Howard îsi permitea sa cumpere orice lucru pe care si l-ar fi dorit din aceasta lume.

Credeti însa ca a fost si fericit?

Dupa ce în tinerete a gustat din toate placerile vietii, în loc sa ajunga fericit si multumit, cand a îmbatranit s-a retras dintre oameni. A ajuns într-o asa stare de depresie si nefericire, încat nici nu si-a mai parasit locuinta. Pentru ca n-a mai acceptat sa vorbeasca cu nimeni, si-a pierdut toti prietenii. În ultimii ani a ajuns sa fie obsedat de microbi si de teama de a se îmbolnavi de aceea, n-a mai acceptat sa fie atins de nimeni. S-a închis în lumea lui si a ajuns sa fie dependent de droguri.

Acest stil de viata l-a cufundat în singuratate si mizerie. Iar cand a murit nu mai avea pe nimeni!

Daca Howard a fost cel mai bogat om de pe pamant din timpul generatiei sale, de ce oare a ajuns asa de nefericit si a murit în singuratate si mizerie?

Exemplul sau ne arata ca fericirea nu depinde de bani sau de valori materiale, ci de o relatie personala cu Dumnezeu prin Isus Hristos.

Poate ca nu ai banii si resursele materiale pe care ti le doresti, dar poti sa fii fericit chiar si fara acestea, avandu-L pe Hristos ca Domn al vietii tale. Împreuna cu El te vei bucura deplin de lucrurile de aici, pe care le-ai primit ca binecuvantare, si de nadejdea celor viitoare.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; iarta-ma ca am alergat dupa fericire strangand lucruri materiale si ajuta-ma ca sa-mi gasesc bucuria si împlinirea în partasia cu Tine. Amin.

1 COMENTARIU

  1. Atunci cand il primesti pe Dumnezeu, in viatza ta cu sinceritate ,nu itzi mai doresti avere,haine scumpe,si nimic din cei lumesc,dar pana acolo e un drum lung si greu de parcurs,si putzini sunt cei care isi doresc o schimbare in viatza lor,adica sa duca o viatza ca a lui Isus,in smerenie,simplitate,si multa iubire de oameni,Totzi ne vom infatzisa inaintea lui DUMNEZEU,dar nu totzi vom fi curatzi,si atunci vom merge la judecata,Doamne Dumnezeule ,ajuta-ne sa gasim calea care duce la Tine,si curatzeste-ne de toate pacatele si firea pamanteasca si desavarseste-ne prin cuvantul Tau ,crezand in Fiul Tau ISUS HRISTOS.Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.