27 Iunie

2
67


” Atunci Isus a zis ucenicilor Sai: “Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea, si sa ma urmeze. Pentru ca oricine va vrea sa-si scape viata , o va pierde; dar oricine îsi va pierde viata pentru Mine, o va castiga.” Matei 16:24-25

Cati dintre voi ati dat cu banul, pentru a hotari un anume lucru? De exemplu: daca doriti sa urmariti un meci de fotbal, iar un alt membru al familiei,  doreste saurmareasca o alta emisiune care se difuza în acelasi timp, cum procedati?

Cred ca în aceasta situatie, multi  arlua o moneda si arda cu banul, pentru a curma orice divergente.

Acesta este un mod amuzant pentru a lua decizii; nu-i asa? Nu stiu însa cat de mult aceasta practica este si biblica.

Cu sute si sute de ani în urma, romanii foloseau frecvent aceasta metoda si dadeau cu banul aproape pentru orice decizie.  Daca urma sa cumpere o casa, sa se casatoreasca, sau sa se mute într-un alt oras, luau toate aceste decizii dand cu banul.

Pentru ca pe banul roman era înscriptionat chipul cezarului, atunci cand dadeau cu banul, romanii credeau ca primesc un raspuns direct de la Cezar, pe care îl considerau a fi dumnezeu.

Desi astazi au disparut aceste credinte, iar pe monedele noastre nu mai este chipul cezarului, oamenii înca mai folosesc aceasta metoda pentru a gasi o îndrumare în luarea deciziilor. Cei ce folosesc însa numai acest mod de calauzire, dovedesc imaturitate si de foarte multe ori se autoinseala.

Pentru a lua decizii corecte, trebuie sa depasim acest stadiu al hazardului si sa ajungem la momentul în care sa analizam posibilitatile, sa facem comparatii si sa alegem cu întelepciune cea mai buna alternativa.

Dobandesc aceasta întelepciune cei ce o cer de la Dumnezeu si asteapta calauzirea Lui pentru toate lucrurile.

Ce decizie importanta trebuie sa iei astazi?  Pentru ca sa reusesti în ceea ce ti-ai propus, nu mai folosi metoda banului, ci ia orice decizie împreuna cu Dumnezeu si nu vei mai gresi niciodata.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; da-mi întelepciune ca sa aleg împreuna cu Tine, pentru ca  în toate lucrurile sa pot umbla  în voia Ta. Amin.

 

2 COMENTARII

  1. O decizie pentru o viatza cu Dumnezeu ,trebuie sa fie facuta cu incredere ca El este cu noi,si fara El noi nu putem ,singuri prin fortzele propri,nu realizam nimic,doar Harul este cel care ne ajuta sa inaintam in credintza,si sa biruim pacatul,care ne da tarcoale la fiecare pas si gand,dar prin credintza in Dumnezeu putem birui pe Duhul cel rau,dar trebuie sa fim foarte atentzi,ca aceste doua Duhuri sunt atat de asemanatoare, incat v-a insela si dintre cei alesi,satana imita si inseala pe multzi,Doamne Dumnezeule ajuta-ne sa deosebim Duhurile si sa ne incredem in Tine mai mult ca in oameni,(care vor sa ne darame,)si zideste o inima curata si sfanta in noi,sa fim cu Tine in viatza vesnica.Amin

  2. Da, chiar asa e! De multe ori cand ne aflam in situatii de cumpana, in care trebuie sa luam o decizie mai mare sau mai mica, dam cu “banul”, cand defapt copiii Domnului au o sursa asa de sigura in Duhul lui Dumnezeu. Pacat ca suntem asa dezordonati, si mai ales noi romanii, ceea ce ne duce prea de multe ori la frustrari si stres. Multumesc si pt meditatia de astazi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.