28 Februarie

0
41

“Caci, macar ca sunt slobod fata de toti, m-am facut robul tuturor, ca sa câstig pe cei mai multi.” I Corinteni 9:19

In cartea “Vitamina “C”pentru suflet”, autorul prezinta o mama care avea o biblioteca interesanta. Desi era la vârsta de 64 de ani, aceasta citea foarte multe carti, ce erau aranjate în biblioteca ei pe trei subiecte specifice.

Pe primul raft din biblioteca, erau carti ce tratau subiecte de teologie si psihologie. Multe dintre acestea erau comentarii si tratate de filozofie foarte groase si cu nume foarte lungi si sofisticate. Pe cel de-al doilea raft, erau însa multe carti si reviste din domeniul medical, ce prezentau subiecte despre genetica si noi descoperiri din aceasta arie a stiintei.

Pe cel de-al treilea raft însa, erau carti tehnice ce prezentau masini si echipamente industriale! Cu adevarat o mare varietate în preferintele literare ale acestei mame; nu-i asa?

Privind la biblioteca din casa acestei femei, am putea spune ca aceasta mama avea un interes vast, pentru domenii ce par a nu avea nici o legatura între ele. Fiii ei ne-ar putea spune însa ca ea este mama cea mai deosebita, pentru ca a ales sa se identifice cu fiecare dintre ei. Ea a cautat sa fie la curent cu cele mai mici detalii din domeniul în care fiii ei lucrau, pentru a gasi un subiect profund de discutie cu fiecare în parte.

Pentru ca fiul ei mai mare, era consilier crestin, mama a ales sa citeasca toate acele carti vechi si cu subiecte ciudate, pentru a-i cunoaste mai bine slujba si problemele cu care acesta se confrunta. În acelasi timp însa, ea citea si toate acele carti si reviste medicale, pentru a-l întelege si pe fiul ei mijlociu, ce era medic, si care lucra în domeniul de cercetare pentru combaterea cancerului.

Aceasta mama citea însa cu aceeasi pasiune si toate acele carti despre tractoare si echipamente tehnice, pentru a-l întelege si pe fiul ei cel mai tânar, care lucra ca inginer mecanic.

Pentru a-i întelege pe fiii ei, aceasta mama a depus un mare efort si a studiat subiecte din domenii asa de diferite. Trebuie oare ca orice mama sa-si faca o biblioteca cu carti din toate domeniile în care lucreaza fiii si fiicele lor? Nicidecum!

Este foarte important însa ca orice mama sa aratae ca-i iubeste pe copiii ei, îi întelege si-i pretuieste, apreciindu-i pentru slujba pe care o au .

Pastrând în atentie exemplul acestei mame, putem întelege ca si Dumnezeu ne-a descoperit dragostea în acelasi fel. Prin Fiul Sau, El s-a facut asemenea noua, pasind prin praful acestei lumi prin care si noi mergem, si-a experimentat aceleasi dureri si încercari, pe care si noi le avem, pentru ca dragostea se identifica totdeauna cu cei fata de care se exprima.

Rugaciune: Doamne Isuse; Iti multumesc ca Te-ai facut asemenea mie, pentru ca sa-mi arati astfel dragostea Ta. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.