Iuda fiul lui Iisus – Adevăr sau blasfemie?

17
334

Într-un documentar pe care l-a prezentat recent la New York, James Cameron, regizorul filmului “Titanic”, a anutat ca a descoperit sicriele ce contin osemintele trupurilor Domnului Isus, fecioarei Maria, Maria Magdalena si ale lui Iuda, pe care îl considera a fi fiul lui Isus!

Aceasta descoperire a fost facuta cu 27 de ani în urma, în timpul unor sapaturi lânga Ierusalim, iar pe aceste sarcofage, arhelogii au identificat dupa ani de cercetare numele . “Isus fiul lui Iosif”, “Maria”, Judah, fiul lui Isus” si “Miriamne”, (Maria Magdalena ).

Acestei descoperiri i s-a atribuit autoritate stiintifica, iar unii au considerat-o deja a fi: “cea mai mare lovitura data crestinismului!”

Urmarind însa raspunsurile celor ce au fost intervievati dupa lansarea acestui documentar si comentariile ce au urmat acestui eveniment, descoperim anumite lucruri care ne fac sa ne punem un mare semn de îndoiala în dreptul acestei descoperiri. Aceasta descoperire a fost anutata de un cineast, care îsi doreste popularitatea si promovarea cu un mare impact, a noii sale realizari, urmarind mai degraba un interes material, decât cunoasterea adevarului .

Despre sarcofagele prezentate de James Cameron s-a pastrat o tacere de 27 de ani, vreme în care s-a sters orice evidenta prin care s-ar fi putut verifica contextul istoric si arheologic în care au fost gasite. Mai mult decât atât ; nu ni se explica locul exact si împrejurarile în care au fost descoperite si ce metode stiintifice au fost folosite pentru a se stabili o corespondenta între scheletele prezentate si trupurile fizice ale personajelor biblice mentionate.

Arheologul Amos Kloner, care acum 27 de ani, a descoperit mormantul în care s-au gasit aceste sarcofage, a declarat ca “dovezile folosite de James Cameron nu sunt concludente, iar toata campania lui publicitara nu se bazeaza de fapt pe nimic. El nu are nici o dovada arheologica sau stiintifica, pentru a sustine afirmatiile sale, de aceea întreaga lui actiune este doar o tentativa de a-si vinde mai bine documentariul”.

mormantul_familiei_lui_isus.jpg

Chiar daca au fost descoperite aceste sicrie ce poarta inscriptia unor nume identice cu a Domnului Isus, fecioarei Maria, sau Maria Magdalena, numai aceste inscriptii nu sunt suficiente pentru a stabili o corespondenta între acesta descoperire si personajele biblice ce poarta aceasta identitate, pentru ca în secolul întâi în Ierusalim au fost foarte multi cei care au purtat aceleasi nume. Marele istoric Joseph Flavius, a mentionat în scrierile sale ca aproape 1/3 dintre barbatii din Israel din acea vreme, purtau numele de Iesus, Iesua sau Josua iar aproape 30% dintre femei se numeau Maria, Miriam sau Miriamne .

Luând în considerare evidentele de la mormântul Domnului Isus, declaratiile martorilor oculari si experientele traite de cei ce s-au întâlnit cu Domnul Isus dupa înviere, gasim dovezi concludente care ne arata clar ca trupul lui Hristos n-a ramas în mormânt, ci a înviat.

Domnul Isus a fost înmormântat într-un mormânt aflat în proprietatea unui om bogat din Ieruslaim cunoscut sub numele de Iosif din Arimateea. Iosif stia unde îi este gradina si care îi este mormântul. Daca n-ar fi fost o înviere, cu siguranta ca ar fi aratat tuturor celor din vremea lui unde este mormântul Domnului. Dar el n-a putut prezenta acesta marturie, pentru ca mormântul Domnului era gol!

Soldatii care au pazit acel mormânt au cunoscut cu deamanuntul ce s-a petrecut în dimineata învierii, de aceia primul lor mesaj a fost :”Hristos a înviat!” Ingerii trimisi de Dumnezeu, au comunicat femeilor ce doreau sa îmbalsameze trupul Domnului, ca Hristos nu mai este în mormânt, ci a înviat si le va întâlni în Galileea. Iar când Petru si Ioan au ajuns la mormântul în care fusese asezat trupul Domnului, au vazut fâsiile în care a fost înfasurat trupul Domnului, iar stergarul cu care I se acoperise capul, facut sul si asezat deoparte.

Acest amanunt este deosebit de important, pentru ca în acea vreme, evreii înfasurau trupul celui decedat în fâsii de pânza care se lipeau de trup, fiind imposibil ca cineva sa ia trupul, fara ca acestea sa fie distruse. Când Lazar a înviat, a iesit afara din groapa ca o statuie. Ca sa poata umbla, a trebuit ca cineva sa-l deslege de fâsiile cu care era înfasurat. În cazul Domnului Isus, aceste fâsii au ramas jos, ca un cocon din care Fiul lui Dumnezeu s-a ridicat în trupul sau transformat prin înviere.

În acesta noua identitate, Domnul Isus a fost vazut dupa înviere de multi ucenici, care l-au recunoscut deoarece avea aceisi înfatisare, iar pentru a înlatura orice îndoiala, El s-a lasat pipait si a mâncat înaintea lor. Pentru ca un numar si mai mare de ucenici L-au vazut pe Domnul Isus, înaltându-se la cer, primii crestini, luând în considerare toate aceste marturii, au crezut în înviere, fiind gata sa plateasca cu pretul vietii pentru marturisirea acestui adevar.

Daca Domnul Isus ar fi fost casatorit cu Maria Magdalena si ar si avut un fiu pe care sa-l cheme Iuda, acest fapt ar fi fost cea mai puternica acuzatie pe care ar fi gasit-o împotriva Lui cei care îi doreau moartea. Dar pentru ca El a trait în curatie si adevar, ca om adevarat si Dumnezeu adevarat, fara sa fie casatorit sau sa aiba copii si familie, cei care i-au cerut rastignirea, n-au gasit decât acuzatii mincinoase, pretinzând ca El a declarat ca strica Templu si se numeste pe Sine “Fiul lui Dumnezeu!”

Luând în considerare toate aceste marturii, trebuie sa vedem în acest documentar o mare înselatorie si-o blasfemie la adresa lui Dumnezeu. Acest documentar nu este decât o noua cursa pe care o întinde Diavolul, pentru a nega divinitatea Domnului Isus si pentru a pregati calea pentru “Anticrist”.

Daca omul care ne-a aratat cum s-a scufundat “Titanicul” doreste un scenariu pentru un nou film, care sa poarte numele “Naufragiul Crestinismului”, asteptarile nu-i vor fi împlinite, pentru ca toti cei ce au încercat sa lupte împotriva lui Dumnezeu, au fost înfrânti cu propriile arme.

Dan Boingeanu

17 COMENTARII

 1. e greu sa stii ca cel mai sfant lucru de pe Pamant ar avea un fiu si poate mai multi mostenitori da ganditi logic “¦la 33 de ani poti avea un copil de cel mult 15 ani si atunci e mult plus ca Iisus a trait in putietate ceva vreme !!!unii au niste idei incopute de altii si asta ii va costa in fata Domnului plus ca Fecioara maria nu a murit ci trupul ei a trecut la cve r si asta se cheama religie unu si doi trupul ei este intr-o catedrala si e de neacceptat ca un regizor nu stia asta si a facut un documentar fara a se interesa

 2. e greu sa stii ca cel mai sfant lucru de pe Pamant ar avea un fiu si poate mai multi mostenitori da ganditi logic …la 33 de ani poti avea un copil de cel mult 15 ani si atunci e mult plus ca Iisus a trait in putietate ceva vreme !!!unii au niste idei incopute de altii si asta ii va costa in fata Domnului plus ca Fecioara maria nu a murit ci trupul ei a trecut la cve r si asta se cheama religie unu si doi trupul ei este intr-o catedrala si e de neacceptat ca un regizor nu stia asta si a facut un documentar fara a se interesa

 3. nu putem affirma cu certitudine cele citite si nici nu cred ca exista dovezi stiintifice bazate pe realitate …am vazut documentarul si nu cred nicio iota pana la dovada !!! cred in Iisus si in Dumnezeu si chiar de ar fi adevarat nu prea se poate pt ca Iisus knd a murit avea 32 sau 33 de ani deci cum ar putea avea un fiu de aceasi varsta ….ganditi logic oameni buni si chiar dak ar avea orice om are dreptul la fericire si de acea traim pt Dumnezeu si fericire

 4. Isus este fiul lui Dumnezeu.pentru ca Dumenezeu a lasat samanta in Maria ca sa vina pe pamantul lui Domnul ca sa ne poate ierta de toate pacatele si toate blestemele noastre.Isus este unul singur care era un credincios,si numai el putea sa faca adica :
  -sa vindece pe cei bolnavi
  -ca surzi sa auda (asa a facut el )
  Adica tot ce a facut prin El (Isus )
  Adica in Biblie scrie ca “Finca atat a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe un singur fiu sa moara pentru noi toti .Dar eu cred in Biblie pentru ca cred in Dumnezeu si in Isus pentru ca el a murit pentru mine (adica pentru viata mea ) “Isus a murit si eu am inviat de toate pacatele, adica ma iertat de pacatele mele .Si cred in Dumnezeu cu toata inima mea si cu toata cugetul meu si cu toata puterea mea ,pentru ca Dumnezeu ma creat asa cum sant nimeni altul nu ma creat doar numai El din pielea lui si ma binecuvantat in viata mea si ma schimbat .
  Vreau sa va spun voua ca Dumnezeu nu este rau El este iubitori de oamenii si milos de noi si mai vreau sa spun ca numai un singur Dumnezeu este in lumea asta nimeni altul Dumnezei nu este numai El.Credeti in El mai mult si acceptati pe Isus in vata voastra si El va va ierta de pacatele voastre .
  Dumnezeu sa va binecuvanteze.

 5. De sute de ani necredinciosii, fiii diavolului incearca sa atraga de partea lui cat mai multi!!! nu va lasati prada la asa ceva!!! Iisus Cristos este Viu!!!

 6. ba’ fratilor pai inseamna ca voi nu stiti nici biblia si nici puterea Lui Dumnezeu daca a-ti ajuns sa credeti asemenea prostii.Vai ce pedeapsa vor avea acei oameni pentru asemenea minciuni.
  POCAITI-VA PANA NU-I PREA TARZIU!!!!!!!!!!!!!!

 7. Eu cred ca fiecare trebuie sa vada prima data de ceea ce reprezinta viata lui,inainte de a ponegri imaginea altuia,cu atit mai putin ca nu te poti ghida pe probe practice ci doar pe niste ipoteze.Acest documentar,este o dovada clara ca omul,pentru avere aici pe pamint,este in stare de orice.E o rusine ca se foloseste cineva asa de numele domnului nostru ISUS,PTR ASI CONSTRI LUI PIEDESTALE.Eu un lucru stiu sigur.Ca EL e viu.Si ca e stinca mea de temelie.Nu pot sa dau ascultare celor care blameaza numele sau.AMIN

 8. scriptura spune ca la finalul acestui pamint vor veni invatatori mincinosi.dar sa nu ii ascultati.pentru ca cel ce a fost,este si va fii in inimile celor mintuiti .de aceea nu ma gindesc la lucrurile pe care satana le arunca pe piata.haideti sa fim seriosi si sa ne gindim la cel ce si-a dat viata pentru noi.DUMNEZEU SA NE FEREASCA SA CREDEM ORICE MISCARE A CELUI RAU

 9. Cei ce resping harul si dragostea lui Dumneazeu cauta fel si fel de scuze pentru a motiva refuzul lor de a-L primi pe isus in viata lor si vrajmasul(Satana) pregateste to mai multe curse pentru acesti oameni. Ar fi bine sa ne rugam Domnului sa-i ierte pe toti cei care din nestiinta lupta impotriva lui Dumnezeu si cauta sa ii impiedice lucrarea si mai mult de atat Domnul sa le deschida ochii sa vada adevarul. Rugati-va pentru toti cei slabi sa nu cada in indoiala!!!

 10. Este foarte evident faptul ca este o inscenare pusa la cale de Satan.
  2 Petru 3:3-10. Im zilele din urma se vor ridica batjocoritori…’
  Dupa ce a inviat Domnul Isus, dusmanii au platit o minciuna sa fie publicata, ‘ucenicii i-au furat trupul’ aceasta a durat doar 50 de de zile. Daca ar fi putut afla trupul mort, atunci ar fi fost cea mai mare dovada ca El nu a inviat. Dar duminica invierii a venit si toti vrasmasii au ramas de rusine. Crestinii au triumfat asupra paganilor. Fiecare cruce, biserica crestina, fiecare crestin este o dovada vie ca Domnul Isus nu a fost un mit ci un adevar istoric incontestabil.
  Timp de doua mii de ani, toti crestinii si asa numitii crestini au declarat ca ‘El este viu’. Acum este un nou atac. Este lepadarea de credinta domnilor? Eu nu stiu, dar daca este? Asa se vede. Dar duminica invierii vine. Suntem chiar in pragul ei. Paganii vor fi rusinati din nou. Si eu spun, ‘sa le fie rusine.’
  Oricum un lucru e sigur: cand Dumnezeu este provocat, El va dovedi care este adevarul.

 11. Vesrestele pe care lea dat D@n din Fapte.35:38-39
  Oricum aceasta lucrare e de la oameni…mai bine zis de la Cameron…stiti bine cu totii ca toti cei ce au jucat in rolul lui Isus in diferite filme ce sa intamplat cu ei…. asa ca…prin ori ce va incerca Diavolul sa faca viu fiti ferm incredintati ca CEL CE A MURIT A INVIAT SI MAI ALES E IN CER LA TATAL SA DUS SA NE PREGATEASCA LOC CA ACOLO UNDE ESTE EL SA FIM SI NOI. AMIN
  DNE TE ROG LUMINEAZA TU MINTILE CELOR CE CITESC ACEST DOCUMENTAR SI DESCHIDE OCHII CELOR ORBI SA VADA CE E O BLASFEMIE LA ADRESA TA SI CA ACEST DOCUMENTAR ESTE DOAR O LUCRARE A DIAVOLULUI DE A PREGATI CALEA ANTICRISTULUI. DNE NOI STIM CA TU ESTI VIU! DAR TE RUGAM AI MILA DE CEILALTI SI CUM AI ZIS TU PE CRUCE “IARTAI CACI NU STIU CE FAC!” AMIN
  DOMNUL SA ISI FACA PLANUL SAU! CACI A LUI E CERUL SI PAMANTUL!

 12. E foarte trist! Oamenii au epuizat toate subiectele si au inceput sa si le caute in alte sfere, acolo unde rautatea, mindria, egoismul, ii impiedica sa acceada si toate acestea pentru bani,faima si renume, pentru a alimenta mintile bolnave dornice de senzational ieftin. Au mai incercat si altii si au sfirsit-o regretind si cu gura plina de tarina.Vezi creatorul teoriei evolutioniste.

 13. vai de cei care murdaresc numele sfant al domnului ISUS si lucrarea pe care a facut-o.numai cel rau putea sa denigreze pe domnul si cel mai rau e ca se foloseste de oameni pt care domnul a suferit si a murit dar slavit sa fie el ca acum e viu

 14. Acest pasaj mi se pare cel mai potrivit:

  Faptele Apostolilor 5:35 Apoi le-a zis: “B?rba?i Israeli?i, lua?i seama bine ce ave?i de gând s? face?i oamenilor acestora.
  36 C?ci nu de mult s-a ivit Teuda, care zicea c? el este ceva, ?i la care s-au alipit aproape patru sute de b?rba?i. El a fost omorât, ?i to?i cei ce îl urmaser?, au fost risipi?i ?i nimici?i.
  37 Dup? el s-a ivit Iuda Galileanul, pe vremea înscrierii, ?i a tras mult norod de partea lui: a pierit ?i el, ?i to?i cei ce-l urmaser?, au fost risipi?i.
  38 ?i acum, eu v? spun: “Nu mai nec?ji?i pe oamenii ace?tia, ?i l?sa?i-i în pace! Dac? încercarea sau lucrarea aceasta este de la oameni, se va nimici;
  39 dar dac? este de la Dumnezeu, n-o ve?i putea nimici. S? nu v? pomeni?i c? lupta?i împotriva lui Dumnezeu.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.