28 Decembrie

0
40

“Luati seama la voi însiva! Daca fratele tau pacatuieste împotriva ta, mustra-l! Si daca-i pare rau, iarta-l! Și chiar daca pacatuieste împotriva ta de sapte ori pe zi, si de sapte ori pe zi se întoarce la tine si zice: ,Îmi pare rau!’ – sa-l ierti.” Luca 17: 3-4

În ultimele zile am discutat despre modul în care trebuie sa privim la amaraciune si la mînie. Daca acestea reprezinta o problema în viata ta, modalitatea prin care poti sa scapi de aceste sentimente se gaseste în puterea iertarii. Asadar, cum descoperim aceasta putere?

În primul rînd, trebuie sa recunosti ca ai aceste sentimente în inima ta. Da, este adevarat ca acest lucru reprezinta o problema în viata tuturor oamenilor. Noi numim aceasta situatie altfel. Încercam sa o justificam. Asacum am mentionat în meditatiile trecute, în Evrei, amaraciunea e privita ca o radacina. Problema pe care o ridica o radacina este ca e invizibila. Ea se gaseste înauntrul tau si trebuie sa sapi adînc pentru a o gasi si a o scoate afara.

În al doilea rînd, roaga-l pe Dumnezeu sa te elibereze sa îi poti ierta pe ceilalti. Se poate sa îmi spui: “Dar este greu. Nu pot sa fac acest lucru”. Îti voi spune ceva: nici eu nu simt ca pot sa iert totdeauna. De aceea, avem nevoie de credinta în puterea iertarii, pentru a o aplica în ascultare, în orice situatie.

În al treilea rînd, accepta planul lui Dumnezeu. În Geneza 50: 20, Iosif le spune fratilor sai: “Voi, negresit, v-ati gîndit sa-mi faceti rau: dar Dumnezeu a schimbat raul în bine, ca sa împlineasca ceea ce se vede azi, si anume, sa scape viata unui popor în mare numar.” Dumnezeu foloseste încercarile, durerile si problemele din vietile noastre pentru a ne modela, a ne face mai asemenea Lui, pentru a ne desavîrsi caracterul.

Cea mai profunda definitie a iertarii pe care am auzit-o eu este: “Iertarea este renuntarea la dreptul meu de a te urî pentru ca m-ai ranit”.

Rugaciunea mea pentru tine în aceasta zi este ca sa îl lasi pe Dumnezeu sa lucreze prin puterea Sa în viata ta.

A IERTA ÎNSEAMNA A RENUNTA LA DREPTUL TAU DE A URÎ O PERSOANA PENTRU CA TE-A RANIT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.