27 Decembrie

1
53

“Preaiubitilor, nu va razbunati singuri; ci lasati sa se razbune mînia lui Dumnezeu; caci este scris: “Razbunarea este a Mea; Eu voi rasplati”, zice Domnul.” Romani 12: 19

Atît de des oamenii doresc sa fie judecatori si executori în ceea ce privesc greselile, esecurile si pacatele celorlalti. Te regasesti si tu printre ei?

E asemenea momentului în care începem sa îmbatrînim: nu mai sîntem la fel de flexibili, iar muschii nostri nu ne mai ajuta atunci cînd îi folosim la exercitii. Acelasi lucru ni se poate întîmpla si din punct de vedere emotional sau mental.

Atitudinile noastre se pot schima într-atît încît devenim cinici, critici sau fragili. În loc sa îmbatrînim, devenim mai reci si insensibili, tocmai din cauza unor lucruri la care nu vrem sa renuntam.

Domnul Isus Hristos a avut niste cuvinte foarte grele fata de cei care sînt neiertatori sau fata de cei care se joaca de-a Dumnezeu atunci cînd vine vorba de socoteala greselilor celorlalti. De fapt, El i-a respins, în timp ce pe femeia pacatoasa a primit-o, i-a iertat pacatul si i-a dat o viata noua.

Poate ca astazi esti si tu un mare judecator. Daca raspunsul este afirmativ, stii care este antidotul? Este puterea iertarii, pe care ne-a dat-o însusi Domnul Isus.

Daca în aceasta zi esti si tu un bun critic al celorlalti, roaga-l pe Dumnezeu sa te elibereze de aceasta atitudine. Nu lasa ca atitudinile tale sa se încimenteze în sufletul tau. Lasa-l pe Dumnezeu sa preia conducerea si sa fie El judecatorul.

ÎN TIMP CE ÎMBATRÎNESTI, NU DEVENI TOT MAI RECE ÎN RELATIA CU CEILALTI SI CU DUMNEZEU.

1 COMENTARIU

  1. Stiu ca Dumnezeu ne cere sa nu ne razbunam pentru ca nu suntem capabili sa ne oprim la timp si lasam prea mult teren celui rau in viata noastra. El stie exact puterea fiecarui om, pacatele lui, cat poate sa duca si poate sa pedepseasca pacatul din viata omului fara sa il distruga pe acesta, fara sa-i spulbere viitorul si credinta. Oamenii care se razbuna fac de doua ori rau, odata lor pentru ca ii dau prea multa atentie celui rau in viata lor si celor din jurul lor care devin victime la randul lor. Tatal noastru ne protejeaza inca odata prin aceasta porunca si ne cere sa credem in justitia Divina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.