28 Aprilie -NU TE GRĂBI SĂ INTRI ÎNTR-O RELAțIE (2)

0
33

“Oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete” (loan 4:14)

Cu toții ne dorim să fim iubiți și apreciați pentru ceea ce suntem. Și când lucrul acesta nu se întâmplă după calendarul nostru, suntem tentați să ne avântăm într-o altă relație, sperând ca toate lucrurile să se îmbunătățească. Un autor scrie: “Nu există Făt Frumos care să te salte de pe propriile picioare și să te facă să fii fericit cu tine însuți. Chiar și când prima parte a basmului pare să meargă bine, Frumoasa din Pădurea Adormită se trezește și descoperă că prințul ei este doar un broscoi obișnuit.

Nu te poți aștepta ca o persoană să-ți ofere ceea ce numai Tatăl tău Ceresc poate. Muritorii, chiarși cu intenții bune, nici nu se pot apropia vreodată. Când pui în spatele cuiva toate speranțele și visele tale, ești sortit dezamăgirii. Când îți vinzi sufletul în încercarea de a atinge intangibilul, prețul e mare, iar pericolul este excesiv.

Nu lăsa ca o dorință obsesivă să te ducă pe calea disperării”¦ obsesia este puternică. Ea îți alimentează fanteziile și te conduce spre comportamente necugetate. Nu vei găsi dragostea până nu te iubești și nu te respecți pe tine însuți suficient de mult ca să nu mai cauți pe cineva sau ceva în afara persoanei tale care să-ți dea valoare”. într-o zi, Domnul Isus s-a întâlnit cu o femeie care fusese măritată

de cinci ori și care cu toate acestea se găsea într-o altă relație. Recunoscând că nevoia ei nu era un alt bărbat, ci o relație cu Dumnezeu, El a spus: “Oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete” (v. 14).

Domnul Isus s-a uitat dincolo de păcatul ei, la nevoia ei și i-a redat sentimentul stimei de sine. Concluzie: Numai apa oferită de Domnul Isus poate stinge setea sufletului tău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.