“Caci a iubit mult-” (Luca 7:47)

Luca scrie: “Un Fariseu a rugat pe Isus sa manance la el. Isus a intrat in casa Fariseului, si a sezut la masa. Si iata ca o femeie pacatoasa … a aflat ca El era la masa in casa Fariseului: a adus un vas de alabastru cu mir mirositor, si statea inapoi langa picioarele lui Isus si plangea. Apoi a inceput sa-I stropeasca picioarele cu lacramile ei, si sa le stearga cu parul capului ei; le saruta mult, si le ungea cu mir” (Luca 7:36-38).

Unii dintre noi, care am fost raniti din cauza religiei, nu ne-am gandi sa luam masa cu un fariseu, iar altii suntem atat de religiosi incat nici nu stim cum sa ajungem la un pacatos cu Vestea Buna. Dar Isus nu a fost asa. El a acceptat invitatia unui fariseu si Si-a extins harul fata de un pacatos, iar noi trebuie sa facem la fel. Domnul Isus a spus “Pacatele ei, care sunt multe, sunt iertate; caci a iubit mult. Dar cui i se iarta putin, iubeste putin. Exista trei lectii importante pe care le putem invata aici:

1) Poate ceilalti stiu ce ai facut, dar Domnul Isus stie ce poti deveni. Simon fariseul a vazut in aceasta femeie o buruiana. Domnul Isus a vazut in ea un potential trandafir si l-a udat.

2) Amintirea lucrului de la care te-a salvat Dumnezeu te va face sa fii excesiv in dragoste si daruire.
Uita-te la aceasta femeie cum l-a uns picioarele cu mir scump. Cand te indragostesti de Hristos, primul lucrul pe care ti-l deschide este inima, iar apoi buzunarul. Incepi sa cauti oportunitati de a darui pentru imparatia Lui.

3) Nu te teme sa-ti arati emotiile. Unii dintre noi sunt traditionali si au aceasta conceptie”Opreste-te si sa stii ca Eu sunt Dumnezeu”. Altii sunt oameni care “Striga catre Domnul”, ceea ce esti, dar fi excesiv in dragostea ta fata de Hristos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.