“Sa nu parasim adunarea noastra” (Evrei 10:25)

te-ai intrebat vreodata de ce toamna gastele zboara intr-un stol in forma de “V” si nu la intamplare? Gastele stiu de ce au nevoie pentru a-si duce la indeplinire calatoria lor spre sud, ele trebuie sa stea unite. Oamenii de stiinta ne spun ca daca zboara in stoluri, rata zborului creste cu 71%.

Curentii de aer creati de fiecare data cand o pasare bate din aripi ofera posibilitatea ridicari pentru urmatoarea pasare, sustinand-o, scazandu-i greutatea si conservandu-i energia. O singura gasca nu ar putea incheia calatoria, dar in stol, cea mai tanara, cea mai batrana si chiar cea mai slaba pot ajunge la destinatie. Cu alte cuvinte, in colectivitate, ele realizeaza ceea ce n-ar putea realiza niciodata singure.

Cand Dumnezeu a spus: “Sa nu parasim adunarea noastra cum au unii obiceiul; ci sa ne indemnam unii pe altii” El a dorit sa spuna: “Stati uniti, copii! Bucurati-va de ajutorul celuilalt!” tu nu ai fost creat sa zbori de unul singur indiferent ce rang, chemare, dar sau nivel de maturitate ai. tu esti un madular din trupul lui Hristos, creat sa functioneze in parteneriat deplin cu toate celelal madulare.

“Ochiul nu poate zice mainii: “N-am trebuinta de tine”; nici capul nu poate zica picioarelor: “N-am trebuinta de voi.” (1 Corinteni 12:21).

Ocazional, gastele care sunt dezorienta sau mult prea increzatoare se pun pe pilot automat si ajung sa se piarda. Dar foarte curand, aripile li se ingreuneaza din cauza oboselii si isi pierd din altitudine. Ele incep sa simta cum rezistenta vantului le trage dupa el inapoi in stol impreuna cu celelalte surate impanate. Domnul Isus a spus: “Uitati-va la pasarile cerului” (Matei 6:26).

Asa ca intoarce-te la adunare (si la partasie) ramai acolo!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.