27 Noiembrie -ODIHNĂ ÎN TOATE UMBLETELE TALE

0
34
“¦ Voi merge Eu însumi cu tine și îți voi da odihnă.

Exodul 33.14

Ce cuvânt de preț este acesta! Doamne, ajută-mă să-l iau pentru mine personal.

Noi putem să fim chemați să părăsim locuința noastră, căci aici per pământ noi n-avem o cetate stabilă. Ni se întâmplă uneori să ne vedem siliți deodată să părăsim locurile unde ni se pare nouă că ne-am aranjat mai bine. Și într-o astfel de situație rea noi avem mângâierea prin cuvintele de mai sus. Domnul însuși ne va însoți. Prezența Sa, care cuprinde favoarea Sa, părtășia, grija și puterea Sa vor fi totdeauna cu noi, în orice loc al călătoriei noastre. Aceasta înseamnă mai mult decât se poate spune; căci, de fapt, înseamnă totul.

Dacă îl avem pe Dumnezeu prezent cu noi, avem și cerul și pământul. Vino cu mine, Doamne, și apoi condu-mă unde vei voi Tu. Dar nădejdea noastră este să găsim un loc de odihnă. Așa făgăduiește versetul de mai sus. Noi vom avea odihna pe care numai Domnul o dă, odihnă care pornește de la El și în care El ne păstrează. Starea Lui de față ne dă odihnă în timpul călătoriei noastre și chiar și în luptă.

Omul muritor poate el să cunoască această odihnă? Da, căci iată aici făgăduința, și prin credință, noi putem s-o cerem. Odihna ne vine de la Mângâietorul, de la Domnul Păcii și de la Tatăl slavei, care a șaptea zi s-a odihnit de lucrările Sale. A fi cu Dumnezeu înseamnă a avea odihna în înțelesul cel mai larg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.