26 Noiembrie – DE CE Al NEVOIE DE CURAJ? (2)

0
54

– “Întărește te și imbârbătează-te ” (losua 1 :6) –

losua a descoperit patru motive pentru care trebuie să fii puternic și să demonstrezi curaj. Ieri ne-am uitat la primele două. Astăzi vom privi la următoarele două:

3) De dragul altora. Oamenii te privesc. Ei vor să știe dacă vei face față situației cu curaj sau te vei ascunde după deget de frică. Abilitatea de a-ți demonstra credința în mijlocul dificultăților le va da curaj. Lupta nu se referă numai la tine, ci la cei pe care Dumnezeu intenționează să-i binecuvânteze prin tine. Poate nu ai bani sau faimă, dar ai influență. Atitudinile pe care le afișezi și hotărârile pe care le iei îi vor influența pe copiii și nepoții tăi. Poate spui: “Dar mi-e frică”. Cu toții experimentăm frica. Dar psalmistul a declarat: “Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine” (Psalmul 56:3).

4) De dragul dușmanilor tăi.
David a scris: “Tu îmi întinzi masa în fața potrivnicilor mei” (Psalmul 23:5). Dumnezeu nu numai că se va lupta pentru tine, dar El te’va răzbuna în ochii criticilor tăi. E bine să ai critici și competitori. Uneori un dușman te poate împinge spre victorie când un prieten nu poate. Cine ar fi auzit vreodată de David fără Goliat? Cine l-ar fi cunoscut pe Moise dacă nu ar fi fost un Faraon care să oprime poporul lui Dumnezeu? Și ce s-ar fi știut despre Estera fără planul hain al lui Haman împotriva evreilor? Care este visul tău? Există vreun dușman care stă între tine și împlinirea lui? Îndrăznește să te confrunți cu el și el va deveni un instrument în mâna lui Dumnezeu care te va împinge spre destinul tău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.