27 Iunie

0
41

” Domnul a venit,S -a înfatisat si l-a chemat ca si în celelate dati: ” Samuele, Samuele!” Si Samuel a raspuns: “vorbeste, caci robul tau asculta.” I Samuel3:10

Ce atitudine ai la locul de munca si fata de lucrurile pe care le împlinesti în viata? Se poate sa nu-ti placa de seful tau, sau chiarmunca pe care o împlinesti. Poate ca nu ai nici o posibilitate sa schimbi ceva din ceea ce ti se întâmpla la servici, dar o atitudine pozitiva, poate sa faca o mare diferenta.

Daca vom privi lucrul pe care îl împlinim ca pe o datorie, mai devereme sau mai târziu, ceea ce facem va fi pentru noi o povara. Daca vom privi însa lucrul pe care îl împlinim ca pe o chemare (vocatie), atunci ne vom bucura de libertate si împlinire, oricât de mare ar fi pretul pe care trebuie sa-l platim.

Slujba noastra poate fi însa o vocatie, numai atunci când vedem prin ea o extensie a voiei lui Dumnezeu pentru noi. Daca prin slujba pe care o împlinim, descoperim ca avem o contributie pentru a face ca lumea în care traim sa fie mai buna, prin a-i îmbraca pe cei goi, a-i hrani pe cei flamânzi, a-i învata pe cei nestiutori , sau facând mii de alte lucruri pentru a împlini nevoile semenilor, atunci ne putem trezi în fiecare dimineata si sa începem lucrul plini de entuziasm, stiind ca în acestfel, împlinim de fapt chemarea lui Dumnezeu.

Ce atitudine v-ati asteptat sa aiba Samuel, dupa ce a fost trezit de trei ori în miez de noapte ? Pentru ca a înteles ca Cel care îi vorbeste este Dumnezeu, atunci când poate altii ar fi murmurat, el a raspuns :”vorbeste, caci robul Tau asculta!”

Samuel fost gata sa aiba o atitudine de reverenta, raspunzând în ascultare si dedicare deplina, pentru ca prin aceasta experienta, a înteles ca Dumnezeu îl cheama la preotie.

Se poate ca printre cei ce vor citi aceasta meditatie, sa fie unii care sa auda aceeasi chemare, urmând a fi angajati cu norma întreaga pentru slujirea de pe ogorul evangheliei. Pentru majoritatea dintre noi însa, chemarea lui Dumnezeu este sa facem ca lucrul pe care îl împlinim, sa fie o extensiea voiei Lui, la locul unde ne câstigam pâinea.

 Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa fac din serviciul pe care îl împlinesc o vocatie, împlinind lucrul pe care îl fac ca pentru Tine. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.