27 Iulie

0
52

” Au mâncat toti, si s-ausaturat ;si au ridicatdouasprezececosuri pline cu farâmiturile ramase.” Luca 9:17

O mare multime dintre care cei mai multi oameni erau pelerini veniti la Ierusalim pentru sarbatoarea Pastelui, îl urma pe Domnul Isus oriunde ar fi mers, pentru ca doreu savada minunile pe care Domnul le facea, atunci când vindecape cei bolnavi.

 Chiar si atuncicând Domnul Isus a mers la munte unde dorea sa se odihneasca împreuna cu ucenicii Sai,  când si-a ridicat ochii, a vazut un mare numar de oameni care îl cauta. Vazându-icât sunt de înfometati , Domnul Isus s-a întors spre Filip si L-a întrebat: ” De unde am putea cumpara pâine, pentru ca sa dam acestor oameni ceva sa manânce ? 

 A fost întrebat tocmai Filip desprecel mai bun loc de unde s-ar putea cumparasuficienta pâine buna si ieftina pentru a fi hranita întreaga multime,pentru ca el eraoriginar chiardin acea zona în care se afla acum Domnul Isus . Auzind întrebarea pusa de Domnul, Filip s-a declarat depasit complet de situatie.

“Chiar daca am aveasalariul unui om pentru 8 luni de zile, tot nu ne-ar ajunge sa cumparam destule pâinipentru cafiecare sa primesca cel putin o înbucatura;” a raspuns Filip. Imaginati-va cît au fost de surprinsi de noua lor responsabilitatesi ceilalti ucenici :

” Doamne !”puteau sa spuna ei ; ” Ne-ai chemat la odihna si acum ne ceri sa le dam de mâncare la 5.000 de musafiri ce au venit fara sa ne anunte?”

 Gândind însa cu voce tare, Andrei fratele lui Simon Petru, a intervenit spunând: “Este aici unbaietel ce are cinci pâini si doi pesti! ” “Dar ce sunt acestea la atâtia ?”

 “Spuneti oamenilor sa se aseze;” Le-aporuncit Domnul Isus. Si întreaga multime s-a asezat pe iarba. Toti cei prezenti erau aproape 5.000 de barbati, afara de femei si copii.

În acele momente Domnul Isus a luat pâinile, a multumitpentru ele lui Dumnezeu, binecuvântându-le, iardupa ce le-a frânt , le-a dat ucenicilorcare le-a împartit multimii. Dupa aceea, a facut la fel si cu pestele. 

 Dupa  ce toti au mâncat si s-au sturat , Domnul Isus a cerut ucenicilorsa strânga pâinea si pestele ce a ramas.  Cu cele adunate de la acea masa , s-au umplut12 cosuri . Aceasta minune ne arata ca Domnul Isus ne daruie pe îndestulate ceea ce ne trebuie, dar nu face risipa. 

  Datorita faptului ca astazi multe lucruri sunt împlinite cu aroganta si ca sa fim vazuti de oameni , în lumeaîn care traim se face multa risipa. Am fost la o nuntaunde dupa ce s-a terminat masa , a mai ramas atâta mâncareîncât se putea spune : “parca n-a mâncat nimeni !” De multe ori ceea ce ramâne, se arunca.

Prin minuneaînmultirii pâinii , Domnul Isus ne învata saadministram cu întelepciunetot ceea ce El ne da, pentru ca sa nuse piarda nimic.

 Rug. Doamne Isuse; ajuta-ma safiu atent la felul cum folosesc sau împart altora ceea ce-mi daruiesti, pentru ca sa nu risipesc nimic din binecuvântarile Tale.Amin

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.