28 Iulie

0
29

” Dupa ce a dat drumul noroadelor , S-a suit pe munte sa Se roage, singur la o parte . se înoptase, si El era singur acolo.” Mat 14:23

Persoanele mai în vârsta îsi pot aminti de vremea când mai ales bisericile de la tara , erau împotriva concediului pentru pastori. Acest lucru se întâmpla atunci când membrii bisericii erau legati zi de zi de treburile gospodaresti. În acea vreme vitele trebuiau mulse, ouale trebuiau adunate, iar porcii trebuiau hraniti.

Prinsi de toate aceste responsabilitati, fermierii nu puteau concepe ca cineva sa parasesca totul si sa mearga în vacanta. De aceia, nici nu puteau concepe ca pastorul sa-si ia concediu.

Unii dintre acestia au ajuns proverbiali folosind afirmatia : ” Daca diavolul nu-si ia niciodata concediu, atunci nici pastorii n-ar trebui sa o faca !” ” Bietii oameni !” Ei voiau ca pastorii lor sa se asemene mai degraba cu diavolul, decât cu Domnul Isus !

Fiul lui Dumnezeu, credea în faptul ca si slujitorii ar trebui sa aiba un timp de odihna. De aceia si El se retregea adesea în locuri pustii ca sa se odihneasca si sa se roage. Însusi Dumnezeu Tatal a lucrat sase zile si s-a odihnit în ce de-a sptea !

Astazi foarte putini oameni mai lucreaza în ferme sau la câmp, în mijlocul naturii. Majoritatea dintre noi lucram în birouri sau la mari companii , fiind zilnic bombardati cu multe motive de stres. De aceea este important sa ne rezervam un timp de odihna.

Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa caut clipele de singuratate , folosind acest timp pentru închinare si pentru partasia cu Tine. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.