“Celor căsătoriți, le poruncesc nu eu, ci Domnul” (1 Corinteni 7:10)
Persoanele logodite au așteptări despre căsnicie pe care nu le-au verbalizat niciodată. Prin urmare, conflictul devine inevitabil când aceste presupuneri diferite se izbesc una de alta. Așadar, dacă ești înțelept, vei discuta despre acestea în lumina mai puțin antagonistă a perioadei de curtare. Psihologul, Archibald Hart, adresează următoarele întrebări cuplurilor care vin să-l consulte:
1) Dacă eu nu m-aș întâlni niciodată cu persoana cu care tu intenționezi să te căsătorești și dacă ar trebui să mă bazez pe descrierea făcută de tine, ce mi-ai spune?
2) Dacă ar fi să te gândești la un lucru pe care ți-ar plăcea să-l vezi schimbat la logodnicul sau logodnica ta, care ar fi acela?
3) Care sunt cele cinci sau sase scopuri majore pe care vi le-ati stabilit pentru primii voștri ani împreună?
4) Cum stai cu bugetul?
5) ți-ai făcut planuri referitoare la modul în care vei plăti lucrurile pe care le veți cumpăra după luna de miere? Acestea sunt întrebări grele, însă dacă nu ajungeți la o părere comună înainte de căsătorie, fii sigur că vă veți certa pentru ele mai târziu.
Pentru că jumătate dintre căsniciile de astăzi ajung la divorț, ai face bine să afli răspunsurile. Cea mai mare greșeală pe care o poți face este să presupui că viitorul tău soț sau viitoarea ta soție se va schimba automat în bine ca urmare a faptului că s-a căsătorit cu tine.
“Nevestelor, fiți supuse și voi bărbaților voștri”¦ Bărbaților, purtați-vă și voi, la rândul vostru, cu înțelepciune cu nevestele voastre, dând cinste femeii ca unui vas mai slab” (1 Petru 3:1-7).