25 Februarie-CÂND LUMEA BÂRFEȘTE PE SEAMA TA (1)

0
60


Pârâtorul dezbină pe cei mai buni prieteni” 
(Proverbe 16:28)

Ziarele de scandal, talk-showrile și poveștile vânătorești înfloresc când sunt alimentate de bârfă. Firește, toți avem partea noastră în răspândirea ei și tragem ponoasele. Fie că se bazează pe adevăr, ficțiune sau câte puțin din ambele, nu e mai puțin dureros. Deși societatea o consideră relativ nevinovată, Dumnezeu pune bârfa în aceeași categorie cu “pizma “¦ vorbirile de rău “¦ și tulburările” (2 Corinteni 12:20). Așadar, când ești ținta bârfei, ce poți face:

1) Când e posibil,
ignor-o! Cei ce bârfesc se simt satisfăcuți că te-au supărat. Deci, cu cât te superi mai mult, cu atât mai mult te vor bârfi. Nu reacționa cu mânie; nu faci decât să pui paie pe foc. “Limba mincinoasă urăște pe cei pe care-i doboară ea, și gura lingușitoare pregătește pieirea” (Proverbe 26:20).

2) Când consideri că e potrivit, corecteaz-o!
Bârfa poate duce la haos și poate frânge inimi. Deci, dacă poți clarifica lucrurile, ai putea reduce daunele. Dar uită de ispita de a “spune tuturor că știi adevărul”; nu vei face decât să răspândești focul, să lărgești cercul și să alimentezi pofte nesănătoase. Solomon a spus: “Cuvintele clevetitorului sunt ca niște prăjituri, alunecă până în fundul măruntaielor” (v. 22).

Fă un pas în spate și întreabă-te cine este cu adevărat important în viața ta, apoi încearcă să reglezi situația cu acele persoane. Cu timpul, ei îți vor lua apărarea față de alții. În multe cazuri, vorbele lor vor fi considerate mai obiective decât ale tale.

Adevărații prieteni iartă întotdeauna și își apără prietenii, iar bârfitorii își găsesc zvonuri mai incitante, iau pe altcineva în vizor și te vor lăsa în pace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.