26 Decembrie

0
50

“Dragostea este îndelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mîndrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se mînie, nu se gîndeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieșse totul, sufera totul.” 1 Corinteni 13: 4-7

În meditatia de astazi as dori sa ne îndreptam atentia spre fraza “nu se gîndeste la rau”, care se gaseste în textul biblic ales. Ce vrea sa spuna apostolul Pavel prin afirmatia ca dragostea “nu se gîndeste la rau?”

În limba greaca folosita la scrierea Noului Testament, termenul “a se gîndi” este un termen din domeniul contabilitatii. Sensul cuvîntului este “a lua în considerare” sau “a scrie un lucru pentru a ramîne în minte în permanenta”. Cred ca exact lucrul acesta îl face si un bun contabil. Ei scriu orice lucru pentru a-si putea aminti de el mai tîrziu.

În contabilitate, sa pastrezi lucrurile si calculele scrise este foaret important. Într-o relatie, pastrarea amintirii tuturor întîmplarilor este distrugatoare! Daca ne dorim cu adevarat sa cunoastem dragostea lui Dumnezeu si sa traim deplin prin aceasta si în harul Sau, trebuie sa stergem toate “documentele” în care am tinut socoteala greselilor celorlalti. Pentru ca, de fapt, lucrul acesta l-a facut si Dumnezeu pentru noi: “Caci înainte de Lege pacatul era în lume. Dar pacatul nu este tinut în seama cîta vreme nu este o lege.” (Romani 5: 13)

Sfînta Scriptura ne spune ca Dumnezeu nu ne tine în seama pacatul. Nu te bucura acest lucru? În momentul în care trebuia sa ni se calculeze pacatul, Domnul Isus Hristos l-a luat asupra Sa si l-a dus pe cruce, la Golgota. El a murit pe cruce si a înviat a treia zi si pentru aceasta jertfa mareata de la Calvar, Dumnezeu ne-a iertat si ne-a uitat pacatul. Pacatul ne este sters”¦uitat pentru totdeauna.

Cu toate acestea, cîti sînt cei care doresc cu adevarat sa stearga lista greselilor celorlalti? Daca vrei relatii sanatoase, adevarate si puternice e timpul sa lasi deoparte calculele. Stii de ce? Pentru ca dragostea adevarata nu tine scorul si nici nu îl stabileste. Dragostea crede totul, spera totul. Dragostea nu se gîndeste la rau, ci numai la bine.

DRAGOSTEA NU TINE SCORUL, CI STERGE CALCULELE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.