27 August

0
36

” Si aceasta este porunca pe care o avem de la El: “cine iubeste pe Dumnezeu,  iubeste si pe fratele sau.” I Ioan 4:21

Evanghelistul Luca a descries copilaria Domnului Isus, folosind doar câtevacuvinte. Chiar la începutul evangheliei care îi poarta numele , el a spus :” ….Pruncul crestea,si se întarea:era plin de întelepciune, si harul luiDumnezeu era peste El.”

Dupa ce parintii sfinti au ispravit tot ceea ce a poruncit Legea Domnuluipentru prunc, acestia s-au întors în Nazaret si cu siguranta ca si-aucontinuat viata, asemenea celorlaLti concetateni.

Dupa toate cele petrecute la nasterea Mântuitorului si în primele lui zilede viata în mijlocul lumii, mã întreb: “oare ce-o fi crezut Maria ,  mama Domnului despre acest prunc în inima ei ?” Cred ca în momentele ei deliniste s-o fi întrebat de multe ori:”Ce va fi oare cu acest copil ?” Ceevenimente îmi va mai rezerva viata, sa traiesc împreuna cu El?”

N-as vrea sa întelegeti ca pun la îndoiala faptul ca în copilarie DomnulIsus a fost un copil obisnuit, dar cred ca mama lui stia deja ca fiul eieste un copil special.

Chiar daca au fost si momente când Domnul Isus a plâns, sau în joaca afacut lucruri nastrusnice, specifice copilariei, Maria stia deja ca El nu vaajunge niciodata sa fie un copil rau.

În una dintre cartile sale, Ron Lee Dunman, prezinta experientele traite dedoi oameni care au fost dedicati slujirii altarului, chiar din copilarie.

Unul dintre ei s-a nascut în anul 1892 în Estul Europei, iar celalalt s-anascut cu doar trei ani mai târziu într-un orasel din Illinois. Desi autrait la distante asa de mari unul fata de celalat si în lumi diferite dinpunct de vedere social, cei doi copii au avut experiente similare. Fiecaredintre ei a avut oportunitatea de assista preotul din comunitatea locala înslujbele de la altar chiar din frageda copilarie.

Într-o zi , s-a întâmplat însa ca în momentul în care aduceau cupa cu vinpentru împartasanie, ambii copii sa verse cupa pe covorul din fataaltarului.

În momentulîn care preotul din Estul Europei, a vazut pata rosie lasata devin pe covor, l-a lovit pe copilul ce slujea la altar cu putere cu palmapeste obraz, spunându-i: “Pleaca de aici ! Sa nu mai intri niciodata înbiserica, pentru ca nu esti vrednic de slujba preotiei!”

Plin de durere Iosif Brot Tito, a parasit altarul si a ajuns un mare ateucomunist. Iar numai dupa câtiva ani, a ajuns sa fie un mare dictator si acondus Iugoslavia cu mâna de fier între anii 1943-1980.

Preotul din Illinois însa, când a vazut pata lasata de vinul varsat dinpotir pe covorul din fata altarului, s-a plecat pe genunchi lânga copil,  si-a început s-o stearga spunând: ” Nu-i nici o problema fiule!” Când osa cresti mare si o sa ajungi un preot vestit, o sa-ti aduci aminte de acestincident si de faptul ca atunci când ti-ai început ucenicia, nu erai înstare nici sa porti potirul cu vin!”

Acel copil a crescut si a ajuns cel mai iubit episcop din Illinois. Ceeace a facut ca în experiente similare sa se ajunga la rezultate atât dediferite, a fost modul în care cei doi copii, au fost tratati atunci cândau gresit.

Pentru ca fiecare dintre noi avem nevoie de dragoste, acceptare si apreciereatunci când gresim, haidem ca în aceasta zi sa-i iertam pe cei din jurulnostru , indiferent de greselile pe care le fac.

Rugaciune: Dumnezeul Dragostei ; ajuta-ma sa nu raspund cu rautate celor ce îmigresesc, ci sa-i accept în dragoste, iertându-i dupa cum si Tu m-ai iertat.  Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.