26 August

2
46

” Sarpele era mai siret decât toate fiarele câmpului pe care le facuseDomnul Dumnezeu. El a zis femeii: “Oare a zis Dumnezeu cu adevarat:”Sa numâncati din toti pomii din gradina?”

Dumnezeu ne face cunoscut cum încearca pacatul sa se strecoare în viatanoastra, chiar de la prima pagina a Bibliei. Pentru ca sa nu ne sperie, laînceput pacatul se apropie de noi cu pasi linistiti si promisiuniîmbietoare. Urmarind ispitirea femeii din gradina Edenului, putem observa casarpele a atras-o pe Eva în mreaja lui, chiar înainte ca aceasta sa-si fidat seama de grozavia urmarilor pacatului.

Ca sa ilustreze acest fapt, cineva a spus:” când am auzit o bataie în usaam întrebat:” cine-i acolo?” ” Un pacat mic ca un vierme a fost raspunsul!” “Sunt asa de mic si neajutorat; n-ai vrea sa ma lasi înauntru?””Intra; i-am raspuns.” Si îndata, tot iadul a navalit pe usa!”

Este ceva în natura ispitei care o face foarte atractiva la început, darcarete determina sa te întorci pentru mai mult. Chiar dupa ce valulprimei încercari a trecut, descoperim în noi însine o mare provocare ainstinctelor, ce ne împinge spre ceea ce este rau. Daca nu vom sti saspunem “Nu” de fiecare data, prabusirea este inevitabila.

Am citit recent despre un incident petrecut într-un parc de distractii dinMinnesota. Pentru ca jocul cel mai preferat de vizitatorii care vin aici,  este caruselul. Cei mai curajosi dintre ei, se urca în masinutele ce suntasezate pe sine de fier si timp de 4 minute sunt purtati cu mare vitezaprin meandre si urcusuri si coborâsuri de neimaginat.

În aceasta vreme toti cei din carusel, tipa cât îi tine gura, traind celemai socante experiente, pentru care au mai si platit.

Într-una dintre aceste curse însa, caruselul n-a mai putut fi oprit acontinuat sa ruleze cu cea mai mare viteza, aproape 20 de minute.

Dupa multe încercari, instalatia a fost însa oprita si turistii din caruselau fost salvati. Cu totii erau însa bolnavi. Unii vomitau continuu, iaraltii, pentru ca erau în coma, au fost dusi direct la spital.

Ceea ce parea sa fie o distractie la început pentru acesti turisti, s-atransformat apoi, într-o mare încercare, în care ar fi putut sa-si piarda viata.

În acelasi fel si diavolul, ne pune înainte întâi ceea ce pare amuzant, faraa ne descoperi toate riscurile. Iar dupa ce ne-a prins în mreaja lui, îsideslantuie vârtejul ispitelor, din care, de multe ori nu mai este nici oposibilitate de scapare.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; si eu m-am urcat deseori în caruselul diavolului.  Ajuta-ma însa sa ma opresc si sa Te urmez cu credinciosie, pentru ca sa mapot bucura de ceea ce mi-ai pregatit la urma. Amin.

2 COMENTARII

  1. As vrea sa va spun ca este foarte adevarat de istoria care am citi-o.Si eu sunt bolnava si stiu ca numai in Dumnezeu pot sa am incredere pt. ca El este cel care iti dirijeaza viata si numai Lui trebuie sa i slujesti.Pacea sa fie cu voi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.