27 Aprilie

0
44

” …duceti-va repede de spuneti ucenicilor Lui ca a înviat dintre cei morti. Iata ca El merge înaintea voastra în Galileea; acolo Îl veti vedea. Iata ca v-am spus lucrul acesta.” Matei 28:7

În dimineata Invierii, îngerul a spus Mariei Magdalena si celeilate Marii, sa mearga repede si sa spuna ucenicilor ca:”Hristos a înviat dintre cei morti!” Ele au fost chemte astfel sa fie primii mesageri ai Evangheliei.

În timp ce femeile se grabeau spre cetate, le-a întâlnit însa însusi Domnul Isus. Dupa ce le-a salutat, El le-a dat aceeasi încredintare: “duceti-va de spuneti fratilor mei sa mearga în Galileea: acolo Ma vor vedea.”

Urmand modul de adresare folosit de Domnul Isus, este demn de remarcat faptul ca El i-a numit pe ucenicii Sai, “frati”! Acesta este singurul loc din evanghelia lui Matei, unde Domnul Isus i-a numit pe ucenicii sai în acest fel.

Aceasta numire n-a fost însa rostita la întâmplare, ci exprima o mare binecuvântare, mai ales daca tinem cont de faptul ca în acele momente de suferinta si încercare pentru Domnul Isus, toti ucenicii L-au parasit.

Petru chiar s-a lepadat de Domnul, în fata unei slujnice, spunând de trei ori ca nu-L cunoaste pe Cel cu care umblase în misiune, trei ani de zile .

Toate aceste lucruri, apartineau însa trecutului. Vestea buna pe care urma s-o faca cunoscuta femeile nu cuprindea doar mesajul învierii, ci si anuntul ca exista o întâlnire la care suntem asteptati, iar prin credinta în moartea si învierea Domnului Isus, intram într-o noua relatie unii cu altii, devenind “frati”!

Esti gata sa porti acest mesaj de veste buna?

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; îti multumesc pentru toti cei ce mi-au transmis mesajul Evangheliei. Ajuta-ma sa-l pot crede si primi cu adevarat, facându-l cunoscut tuturor celor ce ma înconjoara. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.