22 Aprilie

0
42

” El S-a desbracat pe Sine însusi si a luat un chip de rob , facîndu-Se asemenea oamenilor. La înfatisare a fost gasit ca un om , S-a smerit si S-a facut ascultator pîna la moarte , si înca moarte de cruce. ” Fil.2:7-8

Un pastor din Mineapolis a povestit experienta neasteptata pe care a trait-o în timp ce s-a oferit sa gazduiasca o doamna din Japonia.

La receptia oferita cu ocazia nuntii unuia dintre membrii bisericii sale, pastorul a stat la masa lînga aceasta distinsa doamna. Pentru ca aceasta domna dorea sa mai ramîna cîteva zile în S.U.A., dupa terminarea ceremoniei de nunta, pastorul s-a oferit sa o gazduiasca.

Fara sa stie cine este, pastorul a observat ca manierele ei erau deosebit de elegante, iar vestimentatia foarte scumpa. Foarte curînd avea sa afle ca acea doamna, pentru care si-a deschis casa, provenea dintr-o familie foarte bogata din Japonia.

Pentru ca în ziua urmatoare urma sa vina si alti musafiri la masa, acea doamna s-a oferit sa pregateasca pentru toti o mîncare traditionala japoneza. Dupa multe ezitari, pastorul si sotia sa i-au acceptat propunerea. Au mers împreuna pentru cumparaturi la cel mai mare magazin din oras, unde pastorul a ramas fara cuvinte cînd a vazut cum acea doamna, pe care o gazduisera în casa lor, a început sa puna în cos cele mai scumpe produse.

În timp ce pastorul încerca sa evalueze care este costul acestor produse si sa numere daca are banii suficienti pentru a le plati, acea doamna le-a zis : “Nu va faceti nici o grija; eu voi plati totul “!

Dupa ce au terminat cu produsele alimentare, au trecut la un alt raion, de unde au cumparat si toate vasele si ustensilele de bucatarie de care aveau nevoie.
Cînd au ajuns acasa, acea doamna din Japonia, a mers în camera pentru musafiri, unde era gazduita, si-a schimbat imediat hainele si-a început sa pregateasca masa, ocupînd întreaga bucatarie. Cînd sotia pastorului a încercat sa o ajute, aceasta i-a spus sa mearga si sa stea la masa cu noii musafiri, pentru ca ea va face totul. Cînd mîncarea a fost gata, domna din Japonia a insistat ca toti ai casei sa stea la masa cu musafirii veniti, iar ea îi va servi pe fiecare.

La acea masa de seara, au avut parte de cel mai delicios meniu traditional japonez , de care nici nu auzisera înainte. Surprins de jertfa acestei doamne, pastorul a spus : ” am dorit sa fim o gazda buna pentru un musafir venit din strainatate si am sfîrsit prin a fi tratati ca musafirii în propria noastra casa “!

Aceasta doamna bogata din Japonia , s-a golit de pozitia sa nobila, a luat locul unei roabe si ne-a slujit cu daruire ! Prin jertfa ei, a exemplificat acelasi lucru pe care si Domnul Isus l-a facut : El n-a crezut ca un lucru de apucat sa se faca deopotriva cu Dumnzeu, ci s-a golit pe Sine însusi de slava primita de la Tatal si a luat un chip de rob pentru a ne sluji.

Rug. Doamne Isuse ; ajuta-ma sa-i pot sluji pe altii asa cum si Tu m-ai slujit. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.