“Pazeste dar legile sl poruncile Lui… ca sa fii fericit tu si copiii tai dupa tine…” Deuteronom 4:40

Valorile spirituale sunt mai mult prinse decat invatate. Ca parinte, transmiti in permanenta val­ori copiilor tai. Deci:

Invata-i sa se roage. Ajuta-ti copilul sa inteleaga ca rugaciunea este modul prin care zidim o prietenie de-o viata cu Dumnezeu, iar ei vor avea nevoie de aceasta relatie, mai ales cand nu mai esti cu ei sa-i ajuti. Spune-le ca Dumenzeu este disponibil 24 de ore 7 zile pe saptamana.

Nu le spune, arata-le. Tu esti cel care formeaza conceptul de Dumezeu in copiii tai. Fie ca esti plin de dragoste si protectiv sau distant si rece, copiii tai vor creste vazandu-L pe Dumnezeu prin experientele pe care le au cu tine. De exemplu, Dumnezeu nu este niciodata ocupat pentru a fi intrerupt, El spune mereu ca ne iubeste si nu este niciodata abuziv. Ai prins ideea?

Invata-i cum sa-L vada pe Dumnezeu in altii. Odata ce copiii tai il vad pe Dumnezu la lucru in propriile lor vieti, vor incepe sa-L vada si in vietile altora. Cand se intampla acest lucru, ii vor pretui si ii vor respecta pe ceilalti, si vor fi pretuiti si respectati la randul lor – iar aceasta le va da sigu­ranta!

Nu ii trimite, ci mergi cu ei. Copiii tai au nevoie sa creada – dar si sa apartina cuiva! invata-i ca asa cum un organ desprins de organism moare, tot asa si ei vor muri spiritual daca nu fac parte dintr-o biserica. Apartinerea inseamna ca ei vor avea mereu unde sa se duca! Biblia spune: “invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze si cand va imbatrani nu se va abate de la ea” (Proverbe 22:6).

Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci pentru ei este sa le arati adevarata cale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.