26 – Noiembrie

0
35

” Voi însiva ne veti ajuta cu rugaciunile voastre, pentruca binefacerea facuta noua prin rugaciunile multora sa fie pentru multi un prilej de multumiri lui Dumnezeu , pentru noi ” I Cor 12:11

Will Roger , a avut dreptate cînd a spus cu cîtiva ani de zile în urma: “În zilele cînd s-a fondat statul American , stramosii nostri erau gata sa se multumeasca pentru putin , pentru ca putin era tot ceea ce ei asteptau . Dar în zilele noastre atît guvernul cît si natura, ne ofera îndeajuns ceea ce noi avem nevoie. De fiecare data însa noi credem ca-i prea putin ; pentru ca asteptam mai mult si tot mai mult !

Acesti fondatori ai statului American, daca în vremea recoltatului gaseau cîtiva dovleci , ceva cartofi si porumb , pentru hrana din timpul iernii erau multumitori.

Sfîntul Francis de Assisi a întîlnit odata un om care a marturisit ca nu-l poate iubi pe Dumnezeu. În timp ce mergeau împreuna la un colt de strada au vazut on orb paralizat care cersea. Sfîntul Assisi l-a întrebat pe omul fara vedere :” Daca ti-as putea oferi vederea si te-as vindeca , sa poti umbla ; ma vei iubi “? Oh ! a raspuns cersetorul ! Nu numai ca te-as iubi ; ci cu bucurie as fi robul tau tot restul vietii mele !

Vezi, a zis Sfîntul Francis catre omul ce nu-l putea iubi pe Dumnezeu: ” Omul acesta m-ar iubi daca i-as darui vederea si sanatatea. De ce nu-L iubesti pe Dumnezeul care te-a creat cu ochi care vad si picioare care umbla “?

Daca ai un trup sanatos esti foarte bogat ! Esti multumitor pentru binecuvîntarile lui Dumnezeu ; sau le consideri ca daruri ce ti se cuvin ?

Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa nu consider darurile minunate pe care le-am primit , ca ceva ce mi se cuvine; ci ca o bin ecuvîntare cu care Tu ma cinstesti .Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.