27 – Noiembrie

0
47

” Pacea lui Hristos, la care ati fost chemati , ca sa alcatuiti un singur trup , sa stapîneasca în inimile voastre, si fiti recunoscatori (multumitori )” . Col. 3:15

În toamna anului 1621, cînd primii pelerini condusi de William Bradford , au sarbatorit prima sarbatoare a multumirii, patru dintre barbati au mers la vînatoare. Ratele si gîstele salbatice pe care le-au vînat , au fost adaugate pentru a fi pregatite împreuna cu homari, scoici, bibani , porumb , verdeturi si fructe uscate.

Pelerinii au invitat la aceasta sarbatoare seful tribului Wampanoag, împreuna cu 90 dintre cei mai bravi luptatori. Iata ce vreau sa subliniez : “Toata munca de pregatire a mesei pentru 91 de indieni si 56 de păelerini a revenit numai la 4 femei si doua adolescente ; pentru ca treisprezece femei dintre pelerini murisera în iarna precedenta !

De atunci a ramas ca o traditie afirmatia : ” Ajut-o pe mama ta la Sarbatoarea Multumirii “!

O doamna a ajuns în fata unei parcari de la intrarea într-o banca . Cînd a trebuit sa plateasca nu putea sa vada pe nimeni , în cabina , pentru ca soarele se reflecta în geam. A întins tichetul fara sa vada pe cineva, l-a primit înapoi si bariera s-a ridicat. Înainte de-a pleca ea a afirmat zîmbind : ” Desi nu te pot vedea ; îti multumesc din toata inima” !

Desi nu-L vedem pe Dumnezeu , El ne-a daruit asa de multe binecuvîntari prin Hristos. Esti gata sa-I spui multumesc ?

Rug. Doamne Dumnezeule ; îti multumesc ca m-ai iubit atît de mult încît mi-ai trimis un Mîntuitor . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.