26 Noiembrie -ÎNGRIJORAREA (1)

0
51


“Nu vă îngrijorați de nimic”
(Filipeni 4:6)

Identifică sursa îngrijorărilor tale. Ai crescut într-o familie în care domnea frica, simțindu-te mereu nesigur, neputând niciodată să te ridici la standardele cerute și neauzind niciodată cuvinte de apreciere și de aprobare? Îi asculți oare pe acei oameni care-ți prezintă numai ce e rău sau cât de tare se va înrăutăți situația? Care este sursa fricii tale? Ce anume îți alimentează îngrijorările?

Până nu-ți poți exprima temerile, nu le poți alunga. Când îți exprimi îngrijorările în cuvinte, le dezbraci. Ele par slabe și prostești, stând așa, dezgolite.

În romanul său “Life of Pi (Viața lui Pi ““ n.tr.),” personajul principal al lui Yann Martel, Pi se trezește plutind pe mare într-o barcă de salvare întovărășit de un tigru bengalez de 200 kg. În timp ce se află în barca de salvare, Pi începe să-și analizeze frica, atât frica de mare, cât și frica de tigru.

El oferă următorul sfat: “Trebuie să lupți cu toate puterile tale pentru a-ți exprima teama. Trebuie să lupți din toate puterile pentru a face ca lumina cuvintelor să lumineze asupra ei. Căci dacă nu o faci, dacă teama ta devine un întuneric fără cuvinte pe care-l eviți, poate chiar ești în stare să-l uiți, te deschizi spre alte atacuri ale fricii deoarece nu te-ai luptat niciodată cu adevărat cu vrăjmașul care te-a învins”.

Așa că ridică cortina și expune-ți temerile, pe fiecare dintre ele scoate-le la lumina zilei. Temerile financiare, temerile legate de relații, de profesie, de siguranță ““ numește-le pe fiecare în rugăciune. Scoate-le afară și fă-le să stea înainte lui Dumnezeu. Cum poți face asta?

“Nu vă îngrijorați de nimic; ci în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus” (v. 6-7).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.