27 Noiembrie – ÎNGRIJORAREA (2)

0
48

“Vă spun: Nu vă îngrijorați de viața voastră” (Matei 6:25)

Domnul Isus a spus: “De aceea vă spun: Nu vă îngrijorați de viața voastră” (v. 25). Domnul nu te condamnă pentru că ai o preocupare legitimă pentru responsabilitățile tale. Nu, El condamnă faptul de a avea o gândire care îl scoate din ecuație sau de a apela la El ca la o ultimă resursă.

Teama distrugătoare îl exclude pe Dumnezeu din viitor, se confruntă cu nesiguranța fără a avea credință și adună încercările de astăzi și de mâine, uitând să includă promisiunile lui Dumnezeu și credincioșia Lui. Domnul Isus le-a spus ucenicilor Săi: “De aceea vă spun: Nu vă îngrijorați de viața voastră” (în engl. “nu vă îngrijorați dacă aveți sau nu destul” ““ n.tr).

Să remarcăm cuvintele “dacă aveți destul”. Pentru asta ne îngrijorăm noi, nu-i așa? Neajunsuri, boală, șomaj, crize economice. Confruntați cu necesitatea de a hrăni cinci mii de oameni, ucenicii au avut aceeași îngrijorare. Filip a făcut un inventar: “Pâinile pe care le-am putea cumpăra cu două sute de lei n-ar ajunge ca fiecare să capete puțintel din ele” (loan 6:7).

Cum crezi că S-a simțit Domnul Isus în acea clipă? El a fost soluția problemelor lor, dar ei nu au apelat la Isus până nu au fost puși cu fața la zid și nu au mai avut nici un răspuns. în mâinile lor, cinci pâini și doi pești păreau ca nimic. Totuși, în mâinile Lui a fost mai mult decât suficient pentru a hrăni mulțimea și a le rezolva problema.Pe măsură ce pâinea se înmulțea, cu siguranță au ajuns în punctul în care și-au zis: “Doamne, de ce oare m-am îndoit vreo clipă de Tine?”

Lasă ca problemele tale să te conducă în brațele Domnului Isus. Și când ajungi acolo, rămâi acolo!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.