26 Iunie

0
42

 ” Încrede-te în Domnul din toata inima ta , si nu te bizui pe întelepciunea ta! Recunoaste-L în toate caile tale , si El îti va netezicararile.” Prov.3:6

Vance Havner, a povestit experienta pe care a trait-o un om de afaceri caruia i s-a cerut sa conduca o adunare generala a Bisericii. Acesta a condus acea întâlnire folosind aceleasi proceduri pe carele folosea la întâlnirile de afaceri.  Totul a mers foarte bine pânaîn momentul cândla una dintre decizii , cineva s-a ridicat si a citit ceea ce spunea Scriptura în acea problema.

 Dupa ce toti cei prezenti au auzit pasajul Scripturii, omul de afaceri obisnuit cu procedurile pe care le folosea la întâlnirile pe care le conducea în cadrul companiei sale, a întrebat :

” Doreste cineva sa mai adaoge vre-o corectie la ceea ce tocmai am auzit ?” Toti cei din biserica au ramas surprinsi de aceasta întrebare si nimeni n-a dat nici un raspuns, pentru ca totirecunosteau autoritatea Scripturii. Când omul de afaceri a observat ca nu este nici o alta propunere, a continuat spunând : Sa trecem la vot si sa votam ceea ce spune Scriptura !”

 Sa nu-l judecam însa prea aspru pe acest afacerist care a a condus sedinta Bisericii dupamodelul sedintelor de afaceri si a pus la vot Cuvântul lui Dumnezeu,  pentru ca si noua ni se întâmpla sa privim Scripturacu idei preconcepute , fiind uneori tentati de a-i face corectii dupa standardele lumii.

Scriptura esteo autoritate suprema fata de care trebuie sa ne supunemfara amendamente si pe care trebuie s-o acceptam fara a mai fi supusa la vot, pentru ca ea este Cuvântul lui Dumnezeu.

 Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa citesc Cuvântul Tau în fiecare zi si sa-mi traiesc viata împlinind toate poruncile Tale. Amin

 


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.