26 Decembrie

0
32

“Dar cînd a venit împlinirea vremii , Dumnezeu a trimis în lume pe Fiul Sau , nascut din femeie, nascut sub Lege, ca sa rascumpere pe cei ce eru sub Lege, pentru ca sa capatam înfierea.” Gal.4:4-5

La fel ca multi din vremea lui si Ioan Botezatorul, avea acelesi asteptari cu privire la Mesia . Unul, care sa vina sa-i elibereze de sub domnia Romana si sa instaureze împaratia lui Israel . Pe cînd era în închisoare poate ca s-a întrebat de multe ori : De ce nu s-a întîmplat asa ? De ce nu a mers Isus la autoritati , sa le scoata afara din teritoriul lui Israel ? Era dezamagit poate si datorita faptului ca asteptarile nu i-au fost împlinite.

Leo Buscalgia , a învatat chiar din copilarie , ce înseamna dezamagirea pentru ca nu ti-au fost împlinite asteptarile. El scrie : Îmi aduc aminte de anul în care de Craciun lînga brad era împachetat cel mai mare cadou pe care am asteptat sa-l vad.

Pachetul era mai înalt decît mine si parea foarte greu. Ma întrebam : Oare ce putea fi ? Acest cadou mai voluminos decît toate celelalte , îmi ridica mereu aceeasi întrebare : Ce este înauntru ? Facînd analogie cu lucrurile pe care le presupunea a fi înauntru , nu putea gasi nici un raspuns.
Toata ziua dinaintea Craciunului nu s-a gîndit la nimic altceva decît la acel cadou urias de lînga pom. Îm imaginam tot felul de lucruri posibile, spunea el, chiar ma si visam deschizînd pachetul.
Seara cînd toata familia s-a adunat pentru a deschide pachetele , Leo îsi aminteste de experienta traita si de dezamagirea urmata acelui moment. Cînd a deschis pachetul ; marea surpriza , era un birou lucrat de mîna de unchiul sau. El urma sa mearga la scoala în anul urmator si acesta era darul pregatit de parinti, pentru a avea un loc unde sa ““si faca temele.

Era lucrul la care s-a asteptat cel mai putin , de aceea în loc de bucurie , a trait o profunda dezamagire . Aceasta experienta de dezamagire , a adus pentru el o lectie pe care nu a uitat-o toata viata : Parintii i-au pregatit ceea ce el avea nevoie , nu ceea ce el si-ar fi dorit !

Daca Ioan Botezatorul si unii din vremea lui au asteptat o eliberare din robia fizica Dumnezeu ne-a pregatit prin Hristos Eliberarea din robia spirituala !

Rug. Doamne Isuse; si în aceasta zi a Craciunului, viata are dezamagirile ei, dar Tu poti sa le împlinesti daruindu-ne ceea ce ne trebuie. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.