25 Decembrie

1
46

” Iar nasterea lui Isus Hristos a fost asa : Maria, mama Lui, era logodita cu Iosif; si înainte ca sa locuiasca ei împreuna , ea sa aflat însarcinata de la Duhul sfînt . Iosif barbatul ei, era un om neprihanit , si nu voia sa-o faca de rusine înaintea lumii; de aceea si-a pus de gînd s-o lase în ascuns.

Dar pe cînd se gîndea el la aceste lucruri , i s-a aratat în vis un înger al Domnului, si i-a zis : “Iosife fiul lui David, nu te teme sa iei la tine pe Maria , nevasta-ta , caci ceea ce s-a zamislit în ea , este de la Duhul Sfînt. Ea va naste un fiu , si-i vei pune numele Isus, pentru ca El va mîntui pe poporul Lui de pacatele sale ”

Toate aceste lucruri s-au întîmplat ca sa se împlineasca ceea ce vestise Domnul prin proorocul care zice : ” Iata , fecioara va fi însarcinatat, va naste un fiu , si-i vor pune numele Emanuil” care talmacit înseamna : “Dumnezeu este cu noi”.

Cînd s-a trezit Iosif din somn , a facut cum îi poruncise îngerulDomnului; si a luat la el pe nevasta-sa . Dar n-a cunoscut-o, pîna ce ea a nascut un fiu. Si el i-a pus numele Isus”. Matei 1:18-25

” Dupa ce s-a nascut Isus în Betleemul din Iudeia, în zilele împaratului Irod, iata ca au venit niste magi din Rasarit la Ierusalim, si au întrebat : “Unde este împaratul de curînd nascut al Iudeilor ” ? Fiindca I-am vazut steaua în Rasarit si am venit sa ne închinam Lui.”

Cînd a auzit împaratul Irod acest lucru, s-a tulburat mult; si tot iIerusalimul s-a tulburat împreuna cu el. A adunat toti preotii cei mai de seama si pe carturarii norodului , si a cautat sa afle de la ei unde trebuia sa se nasca Hristosul.

” În Betleemul din Iudea” i-au raspuns ei,”caci iata ce a fost scris prin proorocul : ” Si tu Betleeme, tara lui Iuda, nu eti nicide cum cea mai neînsemnata dintre capeteniile lui Iuda ; caci din tine va iesi o Capetenie care va fi pastorul poporului Meu Israel.”

Atunci Irod a chemat în ascuns pe magi , si a aflat întocmai de la ei vremea în care se aratase steaua. Apoi i-a trimis la Betleem , si le-a zis : “Duceti-va de cercetati cu deamaruntul despre Prunc: si cînd îl veti gasi , dati-mi si mie de stire , ca sa vin si eu sa ma închin Lui.”

Dupa ce au ascultat pe împaratul , magii au plecat . Si iata ca steaua, pe care o vazusera în Rasarit , mergea înaintea lor, pîna ce a venit si s-a oprit deasupra locului unde era Pruncul. Cînd au vazut ei steaua , n-au mai putut de bucurie.

Au intrat în casa , au vazut pruncul cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu fata la pamînt, si I s-au închinat;apoi si-au deschis visteriile , si i-au adus daruri : aur , tamîie si smirna. În urma, au fost înstiintati de Dumnezeu în vis sa nu mai dea pe la Irod, si s-au întors în tara lor pe un alt drum.

Dupa ce au plecat magii, un înger al Domnului se arata în vis lui Iosif, si-i zice : “Scoala-te ia Pruncul si pe mama Lui, fugi în Egipt, si ramîi acolo pîna îti voi spune eu.; caci Irod are sa caute Pruncul, ca sa-l omoare. ” Iosif s-a sculat , a luat Pruncul si pe mama lui , noaptea, si a plecat în Egipt.” Acolo a ramas pîna la moartea lui Irod, ca sa se împlineasca ce fusese vestit de Domnul prin proorocul care zice : ” Am chemat pe Fiul Meu din Egipt “.
Mat .2:1-15

În ziua în care sarbatorim “Nasterea Domnului” nu putem gasi o relatare mai inderesanta despre nasterea Domnului Isus, afara de Cuvîntul Scripturii. Intruparea Sa a fost cu adevarat o minune, care are aceiasi putere si semnificatie si astazi . Retraiti bucuria si emotia acestui eveniment în partasie cu cei dragi si în rugaciune înaintea lui Dumnezeu.

Rug. Doamne Dumnezeule; în aceasta zi sfînta, vin înaintea Ta îngenunchiat în umilinta , sa aduc onoare si cinstire Fiului Tau întrupat si Mîntuitorului meu . Amin

1 COMENTARIU

 1. gandindu-ma la modul in care a venit Dl in lume, am scris o peozie, El a venit intr-un mod neobisnuit, nemaintalnit, fara ninic, dar totusi El e TOTUL.

  Nu-i loc…

  Nu-i loc in nici o casa pentru divinul Prunc
  Si nimeni nu-L asteapta sa vina pe pamant,
  Doar Iosif si Maria, parintii iubitori,
  Pasesc incet spre staul, gatindu-I locusor.

  In noaptea preasfintita, pe camp, unor pastori
  Un inger li se-arata, deasupra stelelor
  Si veste buna acum pastorilor le-aduce:
  Azi s-a nascut Copilul Sfant si Dulce!

  Si-un cor ceresc de ingeri, ii canta Lui marire
  Slava, slava, slava lui Dumnezeu in inaltime
  Si pace intre oameni, pe pamant sa fie
  Cantati dar osanale pentru a Sa venire!

  La fel ca si pastorii, si magii I se-nchina,
  Si aur, smirna si tamaie acestia-I daruiesc,
  Copilului cu zambet sfant, trimis de Tatal pentru tine
  Ce a venit sa mantuiasca intrega omenire.

  Acum, eu vin cu bucurie la ieslea Ta Isuse,
  Ca sa-Ti aduc, ceea ce am mai scump.
  Cu viata mea intrega si a mea vointa
  Eu vreau te slavesc Preascump Mantuitor!

  Decembrie 2006 Larisa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.