26 Aprilie

0
43

“Ca sagetile în mîna unui razboinic, asa sînt fiii facuti la tinerete.” Psalmul 127: 4

Cum poti fi sigur ca ai copii care au pornit pe drumul corect în viata? Aratîndu-le tu însuti drumul spresucces!

Dragul meu parinte, copilul tau vede în tine un model”¦si de aceea toate regulile si limitele impuse pot fi lipsite de însemnatate daca tu nu esti un lider care sa îl conduca pe drumul cel bun în viata. Si tu si eu trebuie sa fim adevarate exemple în ceea ce priveste obiceiurile personale, etica la locul de munca, viata cu Domnul Isus sau implicarea în slujirile din biserica din care facem parte.

Sa privim cu atentie la povestea lui Iotam din 2 Cronici 27 si 28. El era suparat pentru ca tatal sau, împaratul Ozia a fost alungat din templu, atunci cînd a pacatuit împotriva lui Dumnezeu, intrînd în templu pentru a arde tamîie pe altarul tamîierii. Fapta tatalui sau l-a facut pe Iotam sa nu mai participe la serviciile religioase. Pentru aceast gest, Iotam a ajuns însa sa plateasca un pret foarte mare. Cînd fiul sau a ajuns împarat, acesta a devenit un înversunat închinator la idoli, ajungînd pîna acolo încît si-a sacrificatproprii copii, adica pe nepotii lui Iotam.

Eu îmi doresc ca fiecare copil pe care mi l-a dat Dumnezeusa ajunga sa-mi cunoasca credinta. Tu nu ai vrea acelasi lucru? Daca vrei ca cei din casa tasa-ti împartaseasca credinta si sa mearga pe urmele tale, trebuie ca mai întîi sa-ti faci aceste urme vizibile.  Vom reusi acest lucru numai atunci cîndîmplinim ceea ce afirmam!

Modul în care îti îndrumi copiiiva face diferenta în viata acestora. De aceea trebuie sa le arati limitele si sa le dovedesti dragoste. Dar lucrul cel mai important este însa sa-i ajuti sa-L cunoasca pe Domnul. Acest lucru îl poti face însa doar atunci cînd le vorbesti despre credinta ta, cînd esti deschis cu privire la ceea ce crezisi cînd le dovedesti dragostea pe care o ai pentru Domnul Isus Hristos.

Sa nu-ti fie frica sa recunosti ca ai gresit si sa îi ceri ajutor Domnului în fata copiilor tai. Povesteste-le copiilor tai istorisiriBiblice, fa-ti un timp de închinare împreuna cu familia ta și roaga-te împreuna cu copii tai. Asemenea sagetilor din versetul de astazi, care urmeaza tinta stabilita de arcas si tu trebuie sa ai puterea de a trasa un drum corect pentru copiiitai în viata. De aceea, condu-i spre o experienta autentica cu Domnul Isusîncepînd chiar din aceasta zi!

ÎNCEPE SA-I CONDUCI PE COPII TAI SPRE O EXPERIENTA AUTENTICA CU DOMNUL ISUS RUGÎNDU-TE ÎMPREUNA CU EI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.