“Luati seama bine … pentru ca nu cumva sa dea lastari vreo radacina de amaraciune…” Evrei 12:15

Daca aduni amaraciunea in inima ta nu cealalta persoana se va schimba, ci tu – si nu in bine. Cea mai grea povara pe care o vei purta este ranchiuna. Te va face acru si nefericit deoarece singura ta dorinta va fi sa-i vezi pedepsiti pe vinovati; mai ales cand tu sau cineva drag tie este victima, lata ce se intampla: satan intervine si te convinge ca este bine sa aduni resentimente. La urma urmelor, doar “te protejezi” de durere, nu?

Cand ti se intampla astfel, incepi sa faci sapa­turi, sa-ti justifici pozitia si sa te simti in largul tau adunand resentimente. Aceasta pana vei fi dis­trus de ele! Motivul pentru care Dumnezeu spune: “Luati seama bine”, este pentru ca amara­ciunea are mai multe surse. De pilda un parinte absent sau abuziv pe care nu-l putem ierta; expe­rienta unui divort groaznic pe care continuam sa il retraim; cuvintele indiferente ale uni prieten care nici macar nu isi da seama ca ne ranesc; seful care s-a facut ca a uitat de promovare. Adunand resentimente, ingaduim ca amaraciunea sa locuiasca in mintea noastra pe gratis!

Care este raspunsul? iarta inainte ca problema sa ti se cuibareasca in inima si sa inceapa sa-ti declanseze amintirile. Repetand vechile suferinte, ele devin mai adanci pana cand prind radacini si rezista impotriva oricarei incercari de a o smulge afara. Pavel a spus: “… orice manie sa piara din mijlocul vostru … iertati-va unii pe altii cum v-a iertat si Dumnezeu pe voi in Hristos” (Efeseni 4:31-32).

Cu cat faci acest lucru mai repede cu atat mai bine! Tine minte: nu exista nici un sentiment atat de adanc inradacinat ca harul lui Dumnezeu sa nu-l poata scoate afara. Intrebarea de astazi este – esti gata sa il lasi sa o faca?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.