„Bărbatul să-și împlinească față de nevastă datoria de soț; și tot așa să facă și nevasta față de bărbat”
(1 Corinteni 7:3)

Taj Mahalul este unul dintre cele mai frumoase și mai costisitoare morminte care s-a construit vreodată, iar la baza lui se află o legendă. Când soția preferată a conducătorului indian Shah Jahan a murit, el a poruncit construirea mormântului în semn de amintire. A așezat sicriul în mijlocul parcelei de pământ, iar construcția a început efectiv în jurul lui.

Însă, după câțiva ani, durerea pentru soția sa a făcut loc pasiunii pentru acel proiect. într-o zi, în timp ce inspecta șantierul, se spune că s-a împiedicat de o cutie de lemn și a pus să fie aruncată. Au trecut mai multe luni până când și-a dat seama că era sicriul soției sale. Scopul inițial al monumentului comemorativ s-a pierdut în detaliile construcției!

Putem învăța o lecție de aici: ea se numește „valori la locul nepotrivit”. Dacă ești soț și tată, probabil că soția și copiii tăi apreciază lucrurile pentru care muncești. Dar știi ce-și doresc ei cu adevărat? Pe tine! Timpul tău! Atenția ta! Afecțiunea ta!

J. Paul Getty a fost unul dintre cei mai bogați oameni din lume și cu toate acestea a eșuat lamentabil față de familia sa. El a scris: „Nu am avut niciodată înclinația spre invidie, cu excepția invidiei pe care o simt față de cei care au abilitatea de a face o căsnicie să meargă și să dureze, într-o atmosferă de fericire. E o artă pe care nu am reușit niciodată s-o stăpânesc”.

Așadar, în încercarea ta de a construi un Taj Mahal, încearcă să nu uiți scopul pentru care îl construiești. „Bărbatul să-și împlinească față de nevastă datoria de soț; și tot așa să facă și nevasta față de bărbat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.