„Nu mi-ar ajunge vremea, dacă aș vrea să vorbesc… de lefta” (Evrei 11:32)

Copilul promisiunii tale este probabil departe de a fi desăvârșit astăzi, iar tranziția sa spre împărăția lui Dumnezeu poate fi oricum, dar nu ușoară. „Nu mi-ar ajunge vremea, dacă aș vrea să vorbesc de Ghedeon, de Barac, de Samson, de lefta, de David, de Samuel și de prooroci! Prin credință au cucerit ei împărății, au făcut dreptate, au căpătat făgăduințe, au astupat gurile leilor, au stins puterea focului, au scăpat de ascuțișul săbiei, s-au vindecat de boli, au fost viteji în războaie, au pus pe fugă oștirile vrăjmașe” (v. 32-34).

Când citești aceste nume și le cunoști istoria, îți dai seama că Satan se va lupta cu copilul promisiunii tale din ziua nașterii lui până în ziua morții lui. Dacă nu poate ajunge la el, va încerca să ajungă la copii lui. lefta a trebuit să se ridice deasupra stigmatului de a avea o mamă prostituată și un tată care nu dorea să aibă de-a face cu el.

Dar a trecut peste toate acestea, a condus Israelul la victorie asupra dușmanului, și a ajuns cunoscut drept „un om viteaz” (Judecători 11:1), fiind enumerat alături de cei mai mari eroi ai Bibliei, incluzându-i pe Avraam, Moise, Estera, Rut și David. Abandonul, abuzul, dependența, absenteismul, mânia și violența – nimic din toate acestea nu-l poate împiedica pe Dumnezeu să folosească copilul promisiunii tale dacă „stai în mijlocul spărturii”, dacă te rogi pentru el și continui să rostești Cuvântul lui Dumnezeu peste el.

„Ce este spărtura?” întrebi tu. Este diferența dintre ceea ce este și ceea ce poate fi; diferența dintre ceea ce este copilul tău în prezent și ceea ce Dumnezeu știe că va deveni în viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.