„Să n-apună soarele peste mânia voastră șl să nu dați prilej diavolului” (Efeseni 4:26-27)

Un expert în probleme de căsnicie și familie scrie: „Nu certurile trebuie să-i îngrijoreze pe cei căsătoriți; ci ceea ce se întâmplă după ce luptele s-au domolit”. Aproape toți soții și toate soțiile experimentează conflicte din când în când, ceea ce nu e neapărat nesănătos pentru relație.

O ciorovăială verbală care nu depășește limitele rezonabilului poate deschide ferestrele inimii dându-le ocazia celor doi să-și verse năduful și să-și ușureze sufletul. întrebarea importantă este; ce se întâmplă după ce se încheie o ceartă?

În relațiile sănătoase, confruntarea sfârșește prin iertare, printr-o apropierea mai mare a celor doi, printr-un respect și o înțelegere mai profundă și uneori printr-o intimitate mai mare. în căsniciile instabile, însă, conflictul nu este în totalitate rezolvat. Această situație este foarte periculoasă, întrucât consecințele unui conflict încep să se suprapună peste preludiul altuia.

Este o idee bună ca cei doi să privească atent la ceea ce se întâmplă după o confruntare. Ceea ce ai spus sau ai făcut au produs durere partenerului sau partenerei tale?

Trebuie să-ți ceri iertare pentru că ai atacat stima lui/ei de sine în loc să  te concentrezi pe problema care a dus la ceartă?

Există probleme substanțiale care nu au fost rezolvate încă? Dacă e așa, rezolvă-le numaidecât înainte ca ele să macine și să erodeze relația din interior.

Apostolul Pavel a înțeles acest principiu foarte clar. „Mâniați-vă și nu păcătuiți”. Să n-apună soarele peste mânia voastră, și să nu dați prilej diavolului”. El a scris aceste cuvinte cu două milenii în urmă, dar și astăzi ele reprezintă un sfat foarte prețios pentru cei căsătoriți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.