25 August

2
35

” Isus S-a uitat tinta la ei, si le-a zis: “lucrul acesta este cu neputinta la oameni, dar nu la Dumnezeu; pentru ca toate lucrurile sunt cu putinta la Dumnezeu.” Marcu 10:27

Dr. Robert Schuller, a povestit o întamplare pe care a trait-o în timpul unui zbor dintre New York si Los Angeles. În timpul acestei calatorii, el a început o discutie cu pasagerul de pe scaunul din dreapta sa.

În timpul acestei discutii, Schuller a descoperit ca cel ce îi era tovaras de zbor, era marele matematician George Dantzing, care i-a povestit cum a ajuns la începutul carierei sale, asistent la catedra de matematica al Universitatii din California.

Fiind imediat dupa recesiune, în SUA, era o vreme cand locurile de munca se gaseau foarte greu. De aceea postul de asistent la catedra de matematica, era ravnit de foarte multi dintre colegii sai.  Pentru ca cei intersati erau foarte multi, în facultate se zvonise ca absolventul care va lua nota cea mai mare la examenul final la matematica, acela va fi si angajat.

Dorind cu tot dinadinsul sa obtina acest post, s-a pregatit cu mai multa sarguinta fata de oricare alt examen.  În ziua examenului însa a adormit si-a ajuns în clasa dupa ce subiectele erau deja împartite, iar profesorii terminasera de facut toate anunturile.

Desi ajunsese mai tarziu,  a fost acceptat în examen siprimind foaia cu cele 6 probleme, George a început sa lucreze.

Cand s-a terminat timpul rezervat examenului, el mai avea însa de rezolvat doua probleme. De aceea a cerut un timp suplimentar si în jumatate de ora a predat foaia cu rezolvarea tuturor celor 6 probleme.

Întorcandu-se acasa, George Dantzing nu-si putea ierta faptul ca a întarziat chiar la cel mai important examen al vietii. Si pentru ca nu-si putea explica cum de colegii lui au terminat asa de repede, maniat pe sine însusi, în noptile care au urmat n-a mai putut sa doarma.

Miercuri dimineata însa, a auzit soneria de la apartamentul sau si cand a deschis usa a ramas foarte surprins cand l-a vazut chiar pe seful comisiei de examinare, care l-a întrebat plin de entuziasm:”tu esti cel ce-a întarziat la examen? “Da”; i-a raspuns George. M-am trezit tarziu si n-am mai ajuns la ora potrivita.

Dupa ce s-a asigurat ca lucrarea este a lui, seful comisiei i-a spus lui George ca examenul a avut doar 4 probleme. Primele doua au fost trecute numai pentru amuzament, pentru ca nimeni nu reusise pana atunci sa le rezolve.Chiar si Einsten încercase rezolvarea lor, dar fara succes.

El a explicat la începutul examenului celor din clasa ca acele probleme erau nerezolvabile, de aceea ceilalti studenti nu s-au mai ostenit sa caute un raspuns. Pentru ca el întarziase si n-a auzit aceste specificatii, si-a dat toate silinta sa le rezolve, pana a gasit rezultatul corect.

Pentru ca reusise sa rezolve si problemele imposibile, el a luat nota maxima si a primit si postul care si-l dorea.

Aceasta întamplare ne arata ca cei ce nu tin cont de parerile altora, pot rezolva lucruri imposibile. Cu cat mai mult însa vor reusi în rezolvarea problemelor vietii , cei ce se încred în ajutorul lui Dumnezeu.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; nu ma lasa sa fiu influentat de împrejurari, sau de parerile altora, ci încrezandu-ma deplin în Tine si lucrand cu sarguinta, sa pot avea biruinta deplina în orice lucrare. Amin.

2 COMENTARII

  1. Ascultati mai mult de Dumnezeu, decat de oameni,Dumnezeu este singurul care ne vrea binele ,calea dreapta si adevarul toate acestea sunt numai la El,Ps.116:11 In nelinistea mea ,ziceam:”Orice om este inselator.”Doamne ai mila de noi si nu ne lasa sa ne incredem in oameni,ci doar in Tine,maretul si scumpul nostru Mantuitor.Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.