26 August

1
36

” Isus le-a zis îndata: îndrazniti, Eu sunt; nu va temeti!” “Doamne”, I-a zis Petru, “daca esti Tu, porunceste-mi sa vin la tine pe ape.” Matei 14:27-28

În una dintre cartile sale, Max Anders, a povestit despre unul dintre spectacolele pe care le-a urmarit în copilarie, ce facea deliciul publicului oriunde era prezentat.

În acest spectacol, o caravana mobila purta într-un cub de sticla cei mai fiorosi serpi si reptile pe care cineva se asteptasa le vada. Cand ajungea într-o anume localitate, cel ce prezenta spectacolul organiza un concurs, pentru a-l desemna pe cel mai curajos om din sat. Fara sa stie ce se ascunde sub patura ce acoperea cubul de sticla celui mai curajos i se cerea sa bage mana înauntru.

Cand din multime se ofereau mai multi oameni care doreau sa încerce, conducatorul spectacolului ridica patura de pe cubul de sticla. La vederea serpilor si a reptilelor cei mai multi renuntau.  Pregatit de organizatori era însa totdeauna o persoana din echipa ce conducea acel spectacol care se oferea sa încerce.

În acele momente conducatorul caravanei începea sa faca pariuri si cerea celor din multime sa plateasca fiecare cat este gata sa ofere, pentru a-l vedea pe cel ce este gata sa-si bage mana între serpi si reptile.

Dupa ce se adunau toti banii, persoana din echipa de circ îsi baga mana în cubul de sticla. Desi serpii si reptilele se repezeau spre el, si se învarteau în jurul manii, nu-i puteau face nici un rau, pentru ca înainte de a fi pusi în cubul de sticla, dintii serpilor si ai reptilelor au fost scosi.

În acel spectacol, cel ce cunostea realitatea, nu avea nimic de ce sa-i fie frica. Singura lui problema era sa-si învinga propria teama. La fel cum acel conducator de circ a scos dintii serpilor, si Domnul Isus a zdrobit coltii sarpelui celui vechi. De aceea diavolul nu ne mai poate face niciun rau iar noi nu mai avem nimic de ce sa ne temem.

Rugaciune: Doamne Isuse, izbaveste-ma în aceasta zi de orice teama si ajuta-ma sa îndraznesc lucruri mari în Numele Tau. Amin.

1 COMENTARIU

  1. Indrazneala de a infrunta vrasmasul ne face mai tari in credinta,si asta e cea ce vrea Domnul ostirilor ,de la noi crestini sa fim fara frica inaintea vrajmasului,si El va fi cu noi mereu ,am experimentat si asa e ,daca ii facem pe plac lui Dumnezeu si El ne va face pe plac noua,si impreuna vom birui pe vrajmas,arma loviri si a aparari sa ne fie neprihanirea si vorbirea Cuvantului, este cea ce ii place Domnului,…..Doamne cat de mare esti si cat ne iubesti!!!!!.Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.