„Știu că are să poruncească fiilor lui și casei lui după el să țină Calea Domnului”
(Geneza 18:19)

Vorbind despre Avraam, Dumnezeu a spus: „are să poruncească fiilor lui …să țină Calea Domnului”. Poate Dumnezeu să spună lucrul acesta despre tine? Când iei în serios creșterea copiilor tăi într-un mod evlavios.

Dumnezeu va pune punctul focal acolo unde trebuie – pe tine! Dacă dorești să vezi adevăruri importante zburând pe deasupra capetelor copiilor tăi, încearcă să-i înveți un lucru la care nu te-ai angajat în mod personal. Crezi că copiii tăi sunt dificili doar din senin? Nu, ei te urmăresc ca vulturii!

Dacă faptele tale demonstrează că ceea ce îi înveți nu are însemnătate pentru tine, nici pentru ei nu va fi important vreodată. Poți să-i învinovățești? Dacă ești devotat alergăturii după bunuri materiale, și ei vor fi la fel. Dar dacă ești devotat slujirii Domnului, și ei vor fi atrași spre El. Dorești să te bucuri de o viață lungă și fericită? Transmite-le copiilor tăi  și copiilor lor după ei învățătura Domnului (vezi Deuteronom 6:2].

Putem remarca faptul că dragostea pentru Hristos este pe primul loc: „Sa iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta” (Deuteronom 6:5).

Ești surprins? Nu ar trebui să fii! Când stilul tău de viață demonstrează dragostea pentru Hristos, El ii va atrage pe copiii tăi mai mult decât orice altceva de pe pământ. Te văd copiii tăi citind Biblia? Discuți cu ei adevărurile Scripturii într-un mod care să-i angajeze și pe ei? Când sunt aduse în discuție anumite comportamente si valori, îi conduci tu la Scriptură pentru a afla răspunsuri?

De ce este important lucrul acesta. Pentru că Biblia spune: „s-a ridicat după el un alt neam de oameni, care nu cunoștea pe Domnul” (Judecători 2:10). Pentru a crește copii evlavioși, trebuie să-i înveți principiile lui Dumnezeu pe care tu însuți le practici și ei văd  asta. Amin?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.