„Prin harul lui Dumnezeu sunt ce sunt. Și harul Lui față de mine n-a fost zadarnic”(1 Corinteni 15:10)

Dacă ai fost binecuvântat și-ți merge bine, citește aceste cuvinte ale lui Pavel și strânge-le în inimă: „Prin harul lui Dumnezeu sunt ce sunt. Și harul Lui față de mine n-a fost zadarnic”. Orice lucru bun pe care îl ai acum, sau lucrul de care te vei bucura în viitor vin de la Dumnezeu, încearcă să nu uiți asta!

Poate spui: „Stai puțin, am lucrat din greu pentru asta. Nu merit eu puțină recunoaștere?” Ba da, meriți; Biblia spune:  „Dați tuturor ce sunteți datori să dați”(Romani 13 :7). Lauda, însă, prin natura sa,  poate fi dăunătoare. Corpul omenesc este o dovada extraordinară de chimie; bate-l pe un om pe spate – și pieptul începe să i se umfle!

Cineva a spus: „Lauda este asemenea parfumului; daca o consumi, te va ucide!” De aceea Pavel ne lasă această aducere aminte valabilă și astăzi: „Ce lucru ai pe care să nu-l fi primit? Și dacă l-ai primit, de ce te lauzi ca și cum nu l-ai fi primit?” (1 Corinteni 4:7).

într-o zi, împăratul Nebucadnețar s-a umflat în pene și s-a lăudat: „Oare nu este acesta Babilonul cel mare pe care mi l-am zidit eu … prin puterea bogăției mele?” (Daniel 4:30).

Însă Dumnezeu i-a întrerupt acest moment de mândrie și i-a luat împărăția, iar el a ajuns să-și piardă mințile și să trăiască la fel ca fiarele sălbatice. Numai după ce s-a pocăit și a recunoscut că Dumnezeu este stăpânul tuturor lucrurilor Dumnezeu i-a redat sănătatea si  împărăția.

Mustrat, smerit și luminat, el a îngenuncheat și s-a rugat: „eu, Nebucadnejar, am ridicat ochii spre cer, și mi-a venit iarăși mintea la loc” (v. 34). Lauda este o formă de nebunie – nu te lăsa atras de ea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.