24 Noiembrie

0
43

“Când a fost Avraam în vârsta de nouazeci si noua de ani, Domnul I S-aaratat , si i-a zis: “Eu sunt Dumnezeul Cel Atotputernic . Umbla înainteaMea si fii fara prihana. Voi face un legamânt între Mine si tine si te voiînmulti nespus de mult. ” Geneza17:1-2

Am citit undeva ca populatia Masai din Africa, nu are în vocabularul ei timpulviitor. Ei nu au nici o forma a cuvintelor care sa defineascalucrurile ce urmeaza sa se petreaca mâine, pentru ei viata înseamna a traiaici si acum. Pe de alta parte însa oamenii din zilele noastre sunt preapreocupati de viitor si de lucrurile cre li s-ar putea întâmpla mâine.

Pentru a întelege acest fapt este demn de mentionat ca eschimosii au 53 decuvinte prin care încearca sa defineasca zapada. În vocabularul englez însasunt de doua ori mai mult decât atât formele care explica viitorul.

Speculând aceasta curiozitate pentru viitor, astazi au aparut profesiifuturiste ce-i identifica pe acei oameni care se uita la cristale si facpreziceri despre ce urmeaza sa se întâmple. În jurul acestei curiozitati s-adezvoltat astfel o întrega afacere.

Dar de ce oare este interesata fiinta umana asa de mult de ceea ce are sa seîntâmple? Studiind Sfânta Scriptura descoperim ca aceasta dorinta nu-inumai o simpla curiozitate ci un gând pe care Insusi Dumnezeu l-a pus îninimile noastre. Pentru viitor, Dumnezeu ne-a pregatit ceva cu totuldeosebit, de aceea sufletul nostru cauta sa intre în posesia acestorbinecuvântari.

Pentru a avea parte de ceea ce Dumnezeu ne-a pregatit, n-ar trebui însanumai sa cautam sa cunoastem viitorul, ci sa stim sa folosim cuîntelepciune prezentul.

Nu cumva preocupat de viitor, ai uitat de responsabilitatile prezente?  Pentru ca viitorul sa nu-ti aduca o mare surpriza, foloseste cu întelepciuneaceasta zi, având în vedere Împaratia lui Dumnezeu, pentru ca atunci cândaceasta va veni, sa te simti ca acasa.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; de dragul a ceea ce esti si pentru ceea ce mi-aipromis, ajuta-ma sa traiesc aceasta zi pentru Tine. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.