23 Noiembrie

2
28

” Va dau o porunca noua: Sa va iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asasa va iubiti si voi unii pe altii.” Ioan 13:34

Pentru ucenicii Domnului Isus, dragostea nu este o optiune sau orecomandare, ci o mare porunca, pentru ca Insusi Fiul lui lui Dumnezeu nespune: ” Va dau o porunca noua: Sa va iubiti unii pe altii!”

Dar de ce a trebuit sa ni se porunceasca sa iubim? N-ar trebui oare cadragostea sa fie o atitudine normala a fiecaruia dintre noi?

Domnul Isus porunceste ucenicilor Sai sa se iubeasca, pentru ca în fiecaredintre noi exista o parte care ne determina sa ne împotrivim celuilalt.  Exista o parte din noi care care spune ca o dragoste neconditionata nu-simai are locul în mijlocul lumii în care traim. Sigur dragostea este buna,  dar numai pâna la un anumit punct îsi zic acestia. Pentru a reusi, astazitrebuie sa pastram în inuma noastra si o camera secreta, unde sa ascundemresentimentele, mânia si dorinta de razbunare, pentru acele momente cândcautam sa ne aparam sau sa ne facem dreptate singuri.

O femeie a venit la Ibn Saud, împaratul care a condus Arabia Saudita întreanii 1932-1953 sa-i anunte moartea sotului ei si sa ceara condamnarea lamoarte a celui care l-a ucis. Omul acesta, spunea femeia, culegea smochine ,  iar în timp ce sotul meu trecea pe sub smochin s-a dezechilibrat si cazândpeste el, l-a omorât.

Dupa ce a auzit cele petrecute, Saudi a spus femeii ca n-ar trebui sa cearamoartea celui ce a cazut din pom peste sotul ei, deoarece aceasta situatiear fi putut fi un simplu accident.

În loc sa asculte cuvintele regelui, cu si mai mare insistenta femeia acerut ca cel vinovat sa moara în acelasi fel cum a murit si sotul ei.  Vinovatul sa fie urcat în acelasi smochin si de acolo sa fie împins jos.

Vazând ca nu o poate îndupleca, regele i-a spus: ” asculta femeie! Estedreptul tau sa ceri moartea celui vinovat, dar este dreptul meu ca sahotarasc modul în care acesta va muri!”

Daca vrei ca cel vinovat sa moara la fel ca sotul tau, atunci poruncescgarzilor sa-l puna pe acest om sa se culce pe pamânt sub acelasi smochin, iartu te vei urca în pom si de acolo sa sari peste el, pricinuindu-i moartea.

Dupa ce a auzit porunca regelui, femeia însa s-a razgândit, pentru ca si-adat seama ca în dorinta ei de razbunare si-ar putea risca viata.

Daca pâna în aceasta zi ai încercat sa ceri pentru cei din jurul tau doarceea ce ei merita, începe chiar acum sa-i iubesti neconditionat si vei vedeaca viata ta va avea un alt sens.

Rugaciune: Dumnezeul dragostei; ajuta-ma sa nu ma razbun singur, ci sa alegtotdeauna calea dragostei. Amin.

2 COMENTARII

  1. Daca ne-am putea iubi la fel de mult unii pe altii cu aceeasi dragoste pe care Dumnezeu o are fata de noi,toate lucrurile ar merge altfel…Nu-i asa?

  2. Dumnezeu sa ne binecuvanteze sa putam intelege si accepta cu adevarat IUBIREA NECONDITIONATA fata de partener, rude, frati, oameni.E ATAT DE GREU…!Dar Cineva a reusit sa ne iubeasca cu adevarat neconditionat, deci nu e imposibil!multa pace

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.